- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Majskolber i mikroovn
Majskolber i mikroovn
Samlet tid: 8 min.
Arbejdstid: 1 min.
Sværhedsgrad: Nem
Nemme majskolber på rekordtid! På få minutter får du en perfekt dampet majskolbe, hvor du ikke har bøvlet med alle trådene i bladene bagefter. Du skubber bare kolben ud af bladene og vupti! Majs til dig!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til majskolber i mikroovn
Majskolber:
2 majskolber med blade
6 majskolber med blade
1 majskolbe med blade
Evt. 1 spsk. smør
Evt. 2 spsk. smør
Evt. ½ spsk. smør
Majs
Smør
Køkkenredskaber til majskolber i mikroovn
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 tang eller grydelapper
1 tallerken
Urtekniv
Skærebræt
Grilltang
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Majskolber i mikroovn:
3.
Læg majskolberne på en tallerken i mikrobølgeovnen.
Læg to majskolber på en tallerken i mikrobølgeovnen.
Læg majskoblen på en tallerken i mikrobølgeovnen.
4.
Giv majskolberne fuld effekt (800-900 watt) i 7 minutter.
Giv majskolberne fuld effekt (800-900 watt) i 7 minutter.
Giv majskolben fuld effekt (800-900 watt) i 4 minutter.
5.
Tag majskolberne ud af mikrobølgeoven, og læg dem på et skærebræt.
Tag majskolberne ud af mikrobølgeoven, og læg dem på et skærebræt.
Tag majskolben ud af mikrobølgeoven, og læg den på et skærebræt.
6.
Skær bunden af majskolberne. Det er den tykkeste og nederste ende af majskolben, der også kaldes for stokken.
Skær bunden af majskolberne. Det er den tykkeste og nederste ende af majskolben, der også kaldes for stokken.
Skær bunden af majskolben. Det er den tykkeste og nederste ende af majskolben, der også kaldes for stokken.
7.
Pres i spidsen af majskolberne, så du skubber majskolberne ud af bladene.
Pres i spidsen af majskolberne, så du skubber majskolberne ud af bladene.
Pres i spidsen af majskolben, så du skubber majskolben ud af bladene.
8.
Kom eventuelt smør på dine majskolber.
Kom eventuelt smør på dine majskolber.
Kom eventuelt smør på din majskolbe.
9.
Spis majsen med det samme. Nam, nam :)
Gentag med de næste to majskolber. Spis dem, men de er varme.
Spis majsen med det samme. Nam, nam :-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 469 kJ / 112 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 75 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 0 %