
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Luksus-hotdogs
Luksus-hotdogs
Samlet tid: 180 min.
Arbejdstid: 135 min.
Sværhedsgrad: Medium

Det her er ikke fastfood men luksus-food. Hotdogs med lune, hjemmebagte pølsebrød. Ja tak! Så bliver det ikke meget bedre.
Opskriften giver 8 luksus-hotdogs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til luksus-hotdogs
Hotdogbrød:
1 ¼ dl. mælk
½ dl. mælk
1 ¼ dl. vand
½ dl. vand
25 g. gær
12 g. gær
1 spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 ½ spsk. sukker
¾ spsk. sukker
100 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
250 g. hvedemel
175 g. hvedemel
Fyld:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
8 pølser
12 pølser
4 pølser
4 tsk. ristede løg
6 tsk. ristede løg
2 tsk. ristede løg
4 tsk. sennep
6 tsk. sennep
2 tsk. sennep
4 tsk. remoulade
6 tsk. remoulade
2 tsk. remoulade
4 tsk. ketchup
6 tsk. ketchup
2 tsk. ketchup
Syltede agurker

Mælk

Vand

Gær

Olie - smagsneutral

Salt

Sukker

Grahamsmel

Hvedemel

Løg

Pølser

Ristede løg

Sennep

Remoulade

Tomatketchup

Syltet agurk
Køkkenredskaber til luksus-hotdogs
1 lille gryde
1 stor skål
1 grydeske
2 viskestykker
1 stor skarp kniv
1 bageplade
Bagepapir
1 glas
1 bagepensel
1 skærebræt
1 lille skål
1 grill
1 tallerken
Hotdogbakker

Lille gryde

Stor røreskål

Grydeske

Viskestykke

Stor skarp kniv - kokkekniv

Bageplade

Bagepapir

Glas

Bagepensel

Skærebræt

Lille røreskål

Grill

Middagstallerken

Hotdogbakke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd grillen, så kullene er varme, når du skal bruge den. Hvis du bruger gasgrill kan du vente med at tænde den, til du skal grille pølserne.
Pølsebrød:
4.
Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet og mælken i en skål.
6.
Smuldr gæren ned i skålen og tilsæt sukker. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
7.
Tilsæt olie og salt. Rør rundt.
8.
Tilsæt grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør rundt.
9.
Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
10.
Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne i mindst 5 minutter. Se videoen.
11.
Del dejen i 8 lige store stykker og form dem til aflange pølsebrød. Se videoen.
12.
Læg dem tæt op af hinanden på en bageplade med bagepapir. Der skal maks være 1 centimeter mellem brødene.
13.
Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 30-40 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
14.
Pensl brødene med mælk. Se videoen.
15.
Sæt fadet på en rist midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Se videoen.
16.
Lad brødene køle af på en bagerist.
Hotdogs:
17.
Pil, og hak løget. Kom det op i en lille skål. Se videoen.
18.
Grill pølserne på grillen.
19.
Skær et pølsebrød halvt igennem på langs.
20.
Læg en pølse i brødet.
21.
Hæld sennep, remoulade og ketchup på din hotdog, og fordel hakkede løg, ristede løg og syltede agurker på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1414 kJ / 338 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 74 %
Fedt: 15 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer