- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Lasagne med spinat
Lasagne med spinat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med spinat
Ingredienser
500 g spinat
750 g spinat
250 g spinat
2 løg
3 løg
1 løg
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 lille rød chili
1 ½ lille rød chili
½ lille rød chili
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. oregano
1 ½ tsk. oregano
½ tsk. oregano
500 g hytteost
750 g hytteost
250 g hytteost
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
Mornaysauce
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
25 g parmesan
40 g parmesan
15 g parmesan
30 g hvedemel
45 g hvedemel
15 g hvedemel
5 dl mælk
7 ½ dl mælk
2 ½ dl mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
½ tsk. fintrevet muskatnød
¾ tsk. fintrevet muskatnød
Derudover
25 g parmesan
40 g parmesan
15 g parmesan
12 lasagneplader (fuldkorn)
18 lasagneplader (fuldkorn)
6 lasagneplader (fuldkorn)
Tilbehør
Grøn salat
Fuldkornsbrød
Spinat
Løg
Peberfrugt
Hvidløg
Chili
Olie - smagsneutral
Oregano (frisk)
Hytteost
Salt
Smør
Parmesanost
Hvedemel
Mælk
Peber
Muskatnød
Lasagneplader (fuldkorn)
Grønt salathoved
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med spinat
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 balje
1 dørslag
1 mellem skål
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 hvidløgspresser
1 mellem gryde
1 grydeske
2 små gryder
1 piskeris
1 ovsfast fad
1 ovnfast fad
1 ovnfast fad
1 rivejern
1 bagerist
1 kødnål
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Balje
Dørslag
Mellem røreskål
Urtekniv
Skærebræt
Hvidløgspresser
Mellem gryde
Grydeske
Lille gryde
Piskeris
Ovnfast fad
Rivejern
Bagerist
Kødnål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Spinatsovs:
3.
Skyl spinaten i en balje med koldt vand, til den er fri for jord og sand. Skift vandet, hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke, kan du fjerne dem.
4.
Hæld spinaten op i et dørslag, og lad den dryppe af.
5.
Pil og hak løget. Se videoen.
6.
Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Se videoen.
7.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
8.
Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
9.
Hæld olie i en gryde, og varm det op ved middelvarme.
10.
Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
11.
Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg, og svits et par minutter mere. Rør rundt undervejs.
12.
Skru op for varmen, og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
13.
Skru igen ned til middelvarme, og tilsæt oregano.
14.
Tilsæt hytteosten, og rør rundt.
Tilsæt hytteosten i og rør det hele rundt.
15.
Mornaysauce:
16.
Kom smøret i en gryde, og lad det smelte ved middelvarme. Se videoen.
17.
Kom mel i gryden, og pisk, til al melet er blandet med smør. Lad det svitse i 1-2 minutter, til det bliver lysebrunt. Rør imens.
18.
Hæld cirka 1 deciliter af mælken i gryden. Pisk godt, indtil sovsen begynder at blive tyk. Fortsæt sådan med resten af mælken. Se videoen.
Hæld cirka en halv deciliter af mælken i gryden. Pisk godt, indtil sovsen begynder at blive tyk. Fortsæt sådan med resten af mælken. Se videoen.
19.
Lad mornaysaucen koge i cirka 5 minutter. Rør rundt imens, så den ikke brænder på.
20.
Kom salt, peber og muskatnød i, og pisk igen. Se videoen.
21.
Kom osten i sovsen, og pisk, til al osten er smeltet. Smag til med salt og peber.
Saml lasagnen, og bag den:
22.
Tænd ovnen på 200 grader.
23.
Tag et ovnfast fad på cirka 20 x 30 centimeter. Se videoen.
Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader. Se videoen.
Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 10 x 15 centimeter. Se videoen.
24.
Start med at lægge et tyndt lag spinatsovs i bunden af fadet.
25.
Læg et lag lasagneplader ovenpå.
26.
Læg igen et lag spinatsovs oven på lasagnepladerne. Gentag det to gange, og afslut med et lag mornaysauce.
27.
Riv osten, og drys den over lasagnen.
28.
Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
29.
Tjek, om lasagnen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
30.
Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2668 kJ / 635 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer