- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Pasta, ris og nudler >
- Lasagne >
- Lasagne med nødder
Lasagne med nødder
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Der findes mange forskellige typer lasagne. Her er en opskrift på lasagne med knas i. Nødder i mad smager dejligt, og det er skønt med lidt for tænderne at bide i. Nyd en rygende varm lasagne med knas på en kold vinterdag.
Tip: Server lasagnen med nybagte grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med nødder
Tomatsovs med nødder
2 porrer
3 porrer
1 porre
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 pastinakker
3 pastinakker
1 pastinak
2 persillerødder
3 persillerødder
1 persillerod
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2-3 kviste frisk timian
3-4 kviste frisk timian
1-2 kviste frisk timian
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
2 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 lille knivspids peber
1 lille knivspids peber
50 g mandler
75 g mandler
25 g mandler
50 g hasselnødder
75 g hasselnødder
25 g hasselnødder
12 lasagneplader (fuldkorn)
18 lasagneplader (fuldkorn)
6 lasagneplader (fuldkorn)
120 g revet ost
180 g revet ost
60 g revet ost
Bechamelsauce
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
30 g hvedemel
45 g hvedemel
15 g hvedemel
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
5 dl mælk
7 ½ dl mælk
2 ½ dl mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 stor knivspids peber
1 lille knivspids peber
1 tsk. fintrevet muskatnød
½ tsk. fintrevet muskatnød
Tilbehør
Grøn salat
Fuldkornsbrød

Porre

Gulerod

Pastinak

Persillerod

Olie - smagsneutral

Hvidløg

Timian (frisk)

Hakkede tomater

Salt

Peber

Mandler

Hasselnødder

Lasagneplader (fuldkorn)

Revet ost

Smør

Hvedemel

Vand

Mælk

Muskat (stødt)

Grønt salathoved

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med nødder
1 køkkenvægt
2 måleskeer
1 teske
2 små knive
2 skærebrætter
1 balje
1 viskestykke
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 mellem gryde
2 grydeskeer
1 hvidløgspresser
1 dåseåbner
1 dørslag
1 mellem skål
2 små gryder
1 piskeris
1 ovnfast fad
1 gaffel
1 bagerist

Køkkenvægt

Måleskeer

Teske

Urtekniv

Skærebræt

Balje

Viskestykke

Kartoffelskræller

Rivejern

Mellem gryde

Grydeske

Hvidløgspresser

Dåseåbner

Dørslag

Mellem røreskål

Lille gryde

Piskeris

Ovnfast fad

Gaffel

Bagerist
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs med nødder:
3.
Skyl og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl den godt i koldt vand. Se videoen.
4.
Skær den hvide del af porrerne i tynde ringe. Gem den grønne del af porrerne til senere.
Skær den hvide del af porren i tynde ringe. Gem den grønne del af porren til senere.
5.
Skræl gulerødderne, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem. Se videoen.
Skræl guleroden, og skyl den i koldt vand. Skær toppen og bunden af den. Se videoen.
6.
Skræl pastinakkerne og persillerødderne, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem. Se videoen.
Skræl pastinakken og persilleroden, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem. Se videoen.
7.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke dem fint i en foodprocessor. Se videoen.
Riv guleroden på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke den fint i en foodprocessor. Se videoen.
8.
Brug samme metode til at rive pastinakker og persillerødder. Se videoen.
Brug samme metode til at rive pastinak og persillerod. Se videoen.
9.
Hæld olien i en gryde, og varm den op ved middelvarme.
10.
Kom porrerne i gryden, og svits dem bløde i 2 minutter. Se videoen.
11.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Lad det svitse med i gryden i 1 minut. Se videoen.
12.
Kom koldt vand i en skål. Skyl timiankvistene i vandet. Pil bladene af timiankvistene, og kom bladene i gryden. Se videoen.
13.
14.
Kom hakkede tomater i gryden, og rør rundt. Lad tomatsovsen koge i 3 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, at sovsen er for tør.
15.
Smag sovsen til med salt og peber.
16.
Hak mandler og hasselnødder, og kom dem ned i sovsen. Rør rundt, og skru ned for varmen.
Bechamelsauce:
17.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved middelvarme. Se videoen.
18.
Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al melet er dækket af smør. Nu har du det, man kalder en smørbolle.
19.
Hæld lidt vand i gryden, og pisk godt. Sørg for, at der ikke kommer klumper. Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.
20.
Lad bechamelsaucen koge i cirka 5 minutter, mens du bliver ved med at piske.
21.
Kom salt, peber og muskatnød i gryden, og pisk igen. Se videoen.
22.
Smag bachamelsaucen til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader.
Saml lasagnen og bag den:
23.
Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet. Se videoen.
24.
Læg et lag lasagneplader ovenpå og derefter et lag tomatsovs igen. Gentag to gange.
25.
Afslut med et bechamelsaucen.
26.
Sæt en bagerist i midten af ovnen, og placer fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.
27.
28.
Riv osten, og drys den over lasagnen. Sæt den tilbage i ovnen, og bag den i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Pas på, at osten ikke bliver for mørk.
29.
Servér lasagnen med en grøn salat og brød til.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3330 kJ / 793 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration