
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Lam og ged>
- Lammekoteletter med rodfrugter og tzatziki
Lamkoteletter med rodfrugter og tzatziki
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Det er super alternativ til lammekølle, der tager langt tid at lave. Tzatzikien kan du både lave med mynte, persille eller med dild, som alle passer rigtig godt sammen med lam!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lammekoteletter med rodfrugter og tzatziki
Lam
4 lammekoteletter
1 fed hvidløg
1 tsk. rosmarin
1 knivspids peber
2 spsk. olie (til stegning)
1 spsk. smør (til stegning)
Rodfrugter
250 g. kartofler
250 g. gulerødder
250 g. persillerødder
250 g. rødbeder
1 økologisk citron
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 spsk. olie
Tzatziki
1 agurk
1 dl frisk mynte eller persille
2 dl skyr eller yoghurt naturel
½-1 fed hvidløg
1 knivspids salt
1 knivspids peber

Lammekød

Hvidløg

Rosmarin (frisk)

Peber

Olie - smagsneutral

Smør

Kartoffel

Gulerod

Persillerod

Rødbede

Citron

Salt

Agurk

Mynte

Skyr
Køkkenredskaber til lammekoteletter med rodfrugter og tzatziki
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 køkkenvægt
1 dyb tallerken
Husholdningsfilm
1 kartoffelskræller
1 frysepose
1 rivejern
1 stor skål
1 mellem skål
Bagepapir
1 spiseske
1 balje
1 rent viskestykke
1 stegepande

Urtekniv

Skærebræt

Køkkenvægt

Dyb tallerken

Husholdningsfilm

Kartoffelskræller

Frysepose

Rivejern

Stor røreskål

Mellem røreskål

Bagepapir

Spiseske

Viskestykke

Stegepande
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lammekorteletterne:
3.
Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.
4.
Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem i en dyb tallerken. Dæk tallerkenen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Rodfrugterne:
5.
Tænd ovnen på 200 grader.
6.
Vask, og skræl kartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre. Se videoen.
7.
Skær gulerødder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange. Se videoen.
8.
Skær persillerødder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange. Se videoen.
9.
Skær rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.
10.
Skyl citronen. Riv skallen på den fine side af et rivejern. Brug kun den gule del af skrællen. Se videoen.
11.
Kom gulerødder, persillerødder og rødbeder i en skål. Tilsæt salt, peber, olie og citronskal, og vend det hele rundt, så alle rodfrugterne bliver dækkede.
12.
Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.
13.
Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.
Tzatziki:
14.
Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Pres vandet ud af agurkestrimlerne med hænderne, og kom dem op i en skål.
15.
Kom vand i en skål, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
16.
Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr og mynte op i skålen med agurk. Rør sammen. Se videoen.
17.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
18.
Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.
Steg lammekoteletterne:
19.
Varm olie og smør op på en stegepande, til smørret syder. Se videoen.
20.
Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.
21.
Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne. Servér med bagte rodfrugter og frisk tzatziki.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 751 kJ / 3142 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 18 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt 24 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer