- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Lam og ged>
- Lammekoteletter med rodfrugter og tzatziki
Lamkoteletter med rodfrugter og tzatziki
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
Påskens helt store traditionsrige spise er lam. Denne opskrift byder på lammekoteletter med ovnbagte rodfrugter og tzatziki som cremet tilbehør. Det er super alternativ til lammekølle, der tager langt tid at lave. Tzatzikien kan du både lave med mynte, persille eller med dild, som alle passer rigtig godt sammen med lam!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lammekoteletter med rodfrugter og tzatziki
Lam
4 lammekoteletter
1 fed hvidløg
1 tsk. rosmarin
1 knivspids peber
2 spsk. olie (til stegning)
1 spsk. smør (til stegning)
Rodfrugter
250 g. kartofler
250 g. gulerødder
250 g. persillerødder
250 g. rødbeder
1 økologisk citron
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 spsk. olie
Tzatziki
1 agurk
1 dl frisk mynte eller persille
2 dl skyr eller yoghurt naturel
½-1 fed hvidløg
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Lammekød
Hvidløg
Rosmarin (frisk)
Peber
Olie - smagsneutral
Smør
Kartoffel
Gulerod
Persillerod
Rødbede
Citron
Salt
Agurk
Mynte
Skyr
Køkkenredskaber til lammekoteletter med rodfrugter og tzatziki
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 køkkenvægt
1 dyb tallerken
Husholdningsfilm
1 kartoffelskræller
1 frysepose
1 rivejern
1 stor skål
1 mellem skål
Bagepapir
1 spiseske
1 balje
1 rent viskestykke
1 stegepande
Urtekniv
Skærebræt
Køkkenvægt
Dyb tallerken
Husholdningsfilm
Kartoffelskræller
Frysepose
Rivejern
Stor røreskål
Mellem røreskål
Bagepapir
Spiseske
Viskestykke
Stegepande
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lammekorteletterne:
3.
4.
Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem i en dyb tallerken. Dæk tallerkenen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Rodfrugterne:
5.
6.
Vask, og skræl kartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre. Se videoen.
7.
Skær gulerødder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange. Se videoen.
8.
Skær persillerødder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange. Se videoen.
9.
Skær rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.
10.
11.
Kom gulerødder, persillerødder og rødbeder i en skål. Tilsæt salt, peber, olie og citronskal, og vend det hele rundt, så alle rodfrugterne bliver dækkede.
12.
13.
Tzatziki:
14.
Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Pres vandet ud af agurkestrimlerne med hænderne, og kom dem op i en skål.
15.
16.
17.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
18.
Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.
Steg lammekoteletterne:
19.
Varm olie og smør op på en stegepande, til smørret syder. Se videoen.
20.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 751 kJ / 3142 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 18 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt 24 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer