- >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Kød >
- Lam og ged >
- Lammefrikadeller med ratatouille
Lammefrikadeller med ratatouille i pitabrød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv disse lækre lammefrikadeller i pitabrød. De smager rigtig lækkert sammen med ratatouille og cremefraiche. Det er også en perfekt opskrift til at bruge en rest lammekølle fra påskebordet. Inviter smagen ind af foråret med GoCooks lamme-deller, og få smagsløgene til at synge!
Tip: Prøv med frisk persille eller frisk basilikum i din ratatouille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lammefrikadeller med ratatouille
Lammedeller:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ løg
1 løg
¼ løg
400 g. hakket lammekød
600 g. hakket lammekød
200 g. hakket lammekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 æg
2 æg
½ æg
½ tsk. kanel
¾ tsk. kanel
¼ tsk. kanel
½ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
¼ tsk. paprika
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
¼ tsk. spidskommen
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Ratatouille:
2 løg
3 løg
1 løg
6 store tomater
9 store tomater
3 store tomater
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. eddike, gerne æbleeddike
3 spsk. eddike, gerne æbleeddike
1 spsk eddike, gerne æbleeddike
1 spsk. flydende honning
1 ½ spsk. flydende honning
½ spsk. flydende honning
1 aubergine
1 ½ aubergine
½ aubergine
2 squash
3 squash
1 squash
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Tilbehør:
8 pitabrød
12 pitabrød
4 pitabrød
2 dl creme fraiche
3 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche

Hvidløg

Løg

Hakket lammekød

Salt

Æg

Kanel (stødt)

Paprika

Stødt spidskommen

Peber

Olie - smagsneutral

Tomat

Æblecidereddike

Honning

Aubergine

Squash

Pitabrød (fuldkorn)

Creme fraiche
Køkkenredskaber: til lammefrikadeller med ratatouille
1 rivejern
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skål
2 mellem skåle
1 grydeske
1 kop
Husholdningsfilm
2 bageplader
Bagepapir
1 teske
1 middagstallerken
1 stegepande
1 sæt måleskeer

Rivejern

Skærebræt

Urtekniv

Stor røreskål

Mellem røreskål

Grydeske

Kop

Husholdningsfilm

Bageplade

Bagepapir

Teske

Middagstallerken

Stegepande

Måleskeer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lammedeller:
3.
Pil løg og hvidløg, og riv dem på den fine side af et rivejern.
4.
5.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det ned i farsen. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen ned i farsen. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
6.
7.
Ratatouille:
8.
Pil løgene, og skær dem i både.
9.
10.
Se videoen.
11.
Kom løg, tomater og hvidløg i en mellemstor skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.
Kom løg, tomater og hvidløg i en mellem skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.
12.
13.
14.
Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend det sammen.
Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend det rundt.
Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend dem rundt.
15.
16.
17.
Steg lammedeller:
18.
Form små lamme-deller af farsen med en teske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
19.
Varm olie op på en stegepande.
20.
Steg lamme-dellerne ved middel varme på begge sider, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg lamme-dellerne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Husk at vende dem.
21.
22.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3553 kJ / 846 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt 14,1g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer