1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Lam og ged>
  6. Lamme-deller og ratatouille i pitabrød

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Lammedeller: Pil løg og hvidløg, og riv dem på den fine side af et rivejern.

4.

Kom hakket lammekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Se videoen.

5.

Slå ægget ud i en kop, og hæld det ned i farsen. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen ned i farsen. Se videoen.

6.

Tilsæt kanel, paprika, spidskommen og peber. Rør farsen sammen.

7.

Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og stil skålen i køleskabet.

8.

Ratatouille: Pil løgene, og skær dem i både.

9.

Skyl tomaterne, og skær dem i både.

10.

Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.
Pil, og hak hvidløget fint.
Se videoen.

11.

Kom løg, tomater og hvidløg i en mellemstor skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.

Kom løg, tomater og hvidløg i en mellem skål. Tilsæt salt, peber, eddike og honning. Rør det sammen.

12.

Læg bagepapir på de to bageplader. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.

13.

Fordel løg og tomater på en bageplade.

14.

Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend det sammen.

Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend det rundt.

Skyl aubergine og squash, og skær dem i tynde skiver. Kom skiverne i en skål, og tilsæt peber og olie. Vend dem rundt.

15.

Fordel aubergine og squash på den anden bageplade i ét lag.
Fordel aubergine og squash på den anden bageplade i ét lag.

16.

Sæt begge bageplader i ovnen. Bag grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre.
Sæt begge bageplader i ovnen. Bag grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre.

17.

Tag bagepladerne ud af ovnen. Kom alle grøntsagerne i en stor skål, og bland dem sammen.

18.

Form små lamme-deller af farsen med en teske, og læg dem på en tallerken.

19.

Varm olie op på en stegepande.

20.

Steg lamme-dellerne ved middel varme på begge sider, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg lamme-dellerne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Husk at vende dem.

21.

Varm pitabrødene på en brødrister eller i 3 minutter i ovnen ved 175 grader. Kom cremefraiche i en skål.

22.

Server de lune pitabrød med lamme-deller, ratatouille og creme fraiche.

Næringsindhold per portion

Energi: 3553 kJ / 846 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt 14,1g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min