1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Lam og ged>
  6. Lam med rodfrugter og tzatziki

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.

4.

Drys koteletterne med rosmarin, hvidløg og peber. Læg dem i en dyb tallerken. Dæk tallerkenen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

5.

Tænd ovnen på 200 grader.

6.

Vask, og skræl kartofler, gulerødder, persillerødder og rødbeder. Tip: Tag en frysepose på hånden, når du skræller og skær rødbederne - så får du ikke røde fingre.

7.

Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i stave, som er cirka 2 centimeter tykke og 6-7 centimeter lange.

8.

Skyl citronen. Riv skallen på den fine side af et rivejern. Brug kun den gule del af skrællen. Se videoen.

9.

Kom gulerødder, persillerødder og rødbeder i en skål. Tilsæt salt, peber, olie og citronskal, og vend det hele rundt, så alle rodfrugterne bliver dækkede.

10.

Læg bagepapir på en bageplade. Fordel rodfrugterne på bagepladen.

11.

Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter. Lav tzatzikien imens rodfrugterne bager.

12.

Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Pres vandet ud af agurkestrimlerne med hænderne, og kom dem op i en skål.

13.

Kom vand i en skål, og skyl mynten eller persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

14.

Hak mynten eller persillen fint. Kom skyr og mynte op i skålen med agurk. Rør sammen. Se videoen.

15.

Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.

16.

Smag tzatzikien til med hvidløg, salt og peber.

17.

Steg lammekoteletterne: Varm olie og smør op på en stegepande, til smørret syder. Se videoen.

18.

Læg lammekoteletterne på stegepanden, og steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme.

19.

Tag stegepanden af varmen, og dryp lidt citronsaft over lammekoteletterne. Servér med bagte rodfrugter og frisk tzatziki.

Næringsindhold per portion

Energi: 751 kJ / 3142 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 18 %

Fedt: 66 %

Heraf mættet fedt 24 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Koteletter, stege

Koteletter, stege

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min