Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

4.

Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Se videoen.

5.

Pisk smør, vaniljesukker og sukker sammen med en elpisker, til det er luftigt.

6.

Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med dej. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

7.

Pisk med elpiskeren.

8.

Kom hvedemel, bagepulver og mælk i den store skål. Rør sammen med en røreske.

9.

Tilsæt lakridsrodspulver. Rør sammen.

10.

Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinsforme. Sæt de 15 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

11.

Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op med dej. Se videoen.

12.

Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag dine muffins i cirka 20 minutter. Stik en lille spids kniv ned i midten af en af kagerne. Hvis der er dej på kniven, så bag dem 2 minutter mere.

13.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

14.

Lav citronfrosting: Skyl en økologisk citron, og riv skallen på et rivejern. Se videoen.

15.

Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og citronskal i en røreskål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er jævnt og uden klumper.

16.

Smør citronfrosting på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også sprøjte citronfrosting på med en sprøjtepose.

17.

Fordel lakridspulveret på toppen af kagerne og servér.

Næringsindhold per portion

Energi: 1539 kJ / 368 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 45 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 12,7 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min