
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Lakrids-citron cupcakes
Lakrids-citron cupcakes
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

En cupcake er faktisk en muffin - bare endnu bedre, for der er creme på toppen. Og har du måske nogensinde smagt lakrids i en kage?
Opskriften giver 15 cupcakes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lakrids-citron cupcakes
Cupcakes:
150 g. smør
1 ½ tsk. vaniljesukker
250 g. sukker
3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 ½ dl. mælk
2 ½ tsk. lakridsrodspulver
Citronfrosting:
200 g. flødeost naturel
125 g. smør
150 g. flormelis
2 tsk. fintrevet skal fra 1 økologisk citron
½ tsk. lakridsrodspulver

Smør

Vaniljesukker

Sukker

Hvedemel

Bagepulver

Mælk

Lakridsrod (pulver)

Flødeost naturel

Flormelis

Citron økologisk
Køkkenredskaber til lakrids-citron cupcakes
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 stor skål
1 elpisker
1 lille skål
1 røreske
1 bageplade
30 papirmuffinforme
1 bagerist
1 rivejern
1 røreskål
1 smørekniv eller sprøjtepose

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Stor skål

Elpisker

Lille skål

Røreske

Bageplade

Muffinforme

Bagerist

Rivejern

Røreskål

Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
4.
Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Se videoen.
5.
Pisk smør, vaniljesukker og sukker sammen med en elpisker, til det er luftigt.
6.
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen med dej. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Pisk med elpiskeren.
8.
Kom hvedemel, bagepulver og mælk i den store skål. Rør sammen med en røreske.
9.
Tilsæt lakridsrodspulver. Rør sammen.
10.
Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinsforme. Sæt de 15 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
11.
Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op med dej. Se videoen.
12.
Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag dine muffins i cirka 20 minutter. Stik en lille spids kniv ned i midten af en af kagerne. Hvis der er dej på kniven, så bag dem 2 minutter mere.
13.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
14.
Lav citronfrosting: Skyl en økologisk citron, og riv skallen på et rivejern. Se videoen.
15.
Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og citronskal i en røreskål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er jævnt og uden klumper.
16.
Smør citronfrosting på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også sprøjte citronfrosting på med en sprøjtepose.
17.
Fordel lakridspulveret på toppen af kagerne og servér.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1539 kJ / 368 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 12,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer