- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Kyllingespyd med peanutsovs
Kyllingespyd med peanutsovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Den sprøde kylling passer perfekt til den cremede peanutsovs. Spis kyllingespydene som en snack, eller tag dem med på madpakke. Du kan også servere dem til aftensmad med en mættende salat til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingespyd med peanutsovs
Peanutsovs:
½ løg
¾ løg
¼ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. sesamolie
1 ½ tsk. sesamolie
½ tsk. sesamolie
2 store spsk. peanutbutter
3 store spsk. peanutbutter
1 stor spsk. peanutbutter
1 dl vand
1 ½ dl vand
½ dl vand
3 spsk. hakket tomat fra dåse
4 ½ spsk. hakket tomat fra dåse
1 ½ spsk. hakket tomat fra dåse
1 dåse kokosmælk
1 ½ dåse kokosmælk
½ dåse kokosmælk
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
1 spsk. soja
1 ½ spsk. soja
½ spsk. soja
Marinade:
2 spsk. honning
3 spsk. honning
1 spsk. honning
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja
1 tsk. sesamolie
1 ½ tsk. sesamolie
½ tsk. sesamolie
Kyllingespyd:
1 pakke kyllingeinderfilet (400 g.)
1 ½ pakke kyllingeinderfilet (600 g.)
½ pakke kyllingeinderfilet (200 g.)
Løg
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Sesamolie
Peanutbutter
Vand
Hakkede tomater
Kokosmælk
Honning
Soja
Kyllingeinderfilét
Køkkenredskaber til kyllingespyd med peanutsovs
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spiseske
1 teske
1 paletkniv
4-6 træspyd
6-9 træspyd
2-3 træspyd
1 bageplade
Bagepapir
1 lille skål
1 bagepensel
Små skåle til servering
1 lille skål
1 lille skål
1 hvidløgspresser
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Spiseske
Teske
Paletkniv
Træspyd - bambusspyd
Bageplade
Bagepapir
Lille røreskål
Bagepensel
Lille røreskål
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Peanutsovs:
3.
Pil løg. Tag et skærebræt, og hak løg. Se videoen.
4.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
5.
6.
Kom løg og hvidløg i stegepanden, og steg det ved middel varme i cirka 2 minutter. De må ikke blive brune, så skal du skrue lidt ned for varmen. Se videoen.
7.
8.
9.
Marinade:
10.
Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.
Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.
Kyllingespyd:
11.
Tænd ovnen på 200 grader.
12.
13.
Tag et grillspyd, og før det igennem en af kyllingefileterne på den lange led. Se på billedet. Få eventuelt en voksen til at hjælpe. Spyddet skal altså gemmes inde i kyllingefileten, og holde kyllingefileten fast og stabil. Gør det samme med de øvrige. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2417 kJ / 578 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 14 %
Fedt: 67 %
Heraf mættet fedt: 24,4 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer