
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Kyllingenuggets
Kyllingenuggets med sesam
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Chicken nuuuuggets, boooo yeah. McDonalds go home. Du kan lave dine egne nuggets på no time. En skill som helt sikkert giver street credit på en grå eftermiddag.
Tip: Servér sprøde nuggets med Pommes frites og din yndlingsdip. Og lav hellere en stor portion, så du ikke løber tør for hurtigt ;)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingenuggets
Kyllingenuggets:
4 kyllingebryst-filéter
6 kyllingebryst-filéter
2 kyllingebryst-filéter
3 spsk. sesamfrø
5 spsk. sesamfrø
1 ½ spsk. sesamfrø
10 spsk. rasp, gerne fuldkorn
15 spsk. rasp, gerne fuldkorn
5 spsk. rasp, gerne fuldkorn
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 æg
2 æg
1 knivspids salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning

Kyllingebryst

Sesamfrø

Rasp

Paprika

Salt

Æg

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til kyllingenuggets
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 dybe tallerkner
1 kop
1 gaffel
1 stegepande
1 spatel

Spiseske

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Dyb tallerken

Kop

Gaffel

Stegepande

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingenuggets:
3.
Skær kyllingefileterne i store, firkantede stykker på cirka 3 x 3 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Kom sesamfrø, rasp, paprika og salt i en dyb tallerken, og bland det sammen.
5.
Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Kom salt ved ægget og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Kom salt ved ægget og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
6.
Vend kyllingestykkerne i sesam-raspblandingen.
7.
Vend dem derefter op i ægge blandingen.
8.
Vend det igen i sesam-raspblandingen så dine nuggets har dobbeltpanering. Vask hænder.
Steg kyllingenuggets:
9.
Kom 1 spiseske olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.
Kom 1 ½ spiseske olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.
10.
Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på den ene side i cirka 3 minutter.
11.
Vend kyllingestykkerne, og kom igen 1 spiseske olie på stegepanden. Vip stegepanden lidt op og ned, så olien fordeler sig. Steg kyllingestykkerne på alle sider, så de bliver sprøde hele vejen rundt. De skal have cirka 2-3 minutter på hver side.
Vend kyllingestykkerne, og kom igen 1 ½ spiseske olie på stegepanden. Vip stegepanden lidt op og ned, så olien fordeler sig. Steg kyllingestykkerne på alle sider, så de bliver sprøde hele vejen rundt. De skal have cirka 2-3 minutter på hver side.
12.
Servér med sursød-sovs og pommes frittes, eller gem dine nuggets til madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1513 kJ / 362 kcal
Protein: 32 %
Kulhydrat: 12 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 3,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer