
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Kyllingeburger med barbecue
Kyllingeburger med barbecue og coleslaw
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Daniel er juniorkok i GoCook. Han elsker barbeque og kylling. Det er hans livret, der er inspireret af Amerika. Sammen med Gorm er burgeren blevet piftet op med en lækker coleslaw. Prøv opskriften på denne lækre kyllingeburger, når du skal have gang i grillen eller bare elsker sommer!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingeburger med barbecue
Kød:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 dl ketchup
3 dl ketchup
1 dl ketchup
½ dl olie
¾ dl olie
¼ dl olie
2 spsk. brun farin
3 spsk. brun farin
1 spsk. brun farin
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja
½ tsk. stødt chili
¾ tsk. stødt chili
¼ tsk. stødt chili
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
450 g. kyllingebryst
675 g. kyllingebryst
225 g. kyllingebryst
2 spsk. olie
¾ dl olie
¼ dl olie
Coleslaw:
3 gulerødder (ca. 200 g.)
4 ½ gulerødder (ca. 300 g.)
1 ½ gulerødder (ca. 100 g.)
¼ hvidkål (ca. 400 g.)
⅓ hvidkål (ca. 600 g.)
⅛ hvidkål (ca. 200 g.)
1 dl mayonnaise
1 ½ dl mayonnaise
½ dl mayonnaise
1 dl cremefraiche, 18%
1 ½ dl cremefraiche, 18%
½ dl cremefraiche, 18%
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
1 tsk. sennep
1 ½ tsk. sennep
½ tsk. sennep
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Boller:
4 fuldkorns-burgerboller
6 fuldkorns-burgerboller
2 fuldkorns-burgerboller

Hvidløg

Tomatketchup

Olie - smagsneutral

Brun farin

Soja

Chili (stødt)

Salt

Peber

Kyllingebryst

Gulerod

Hvidkål

Mayonnaise

Creme fraiche

Honning

Sennep

Citron

Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til kyllingeburger med barbecue
1 målebæger
1 køkkenvægt
2 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 røreskåle
1 spiseske
1 teske
2 røreskeer
1 stor skarp kniv
Husholdningsfilm
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 gaffel eller citruspresser
1 stegepande
1 tallerken
Brødrister
1 brødkniv

Målebæger

Køkkenvægt

Skærebræt

Urtekniv

Røreskål

Spiseske

Teske

Røreske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Husholdningsfilm

Kartoffelskræller

Rivejern

Gaffel

Stegepande

Middagstallerken

Brødrister

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
Pil, og hak hvidløg. Se videoen.
4.
Kom hvidløg, ketchup, olie, brun farin, soja, stødt chili, salt og peber i en stor skål, og rør det sammen.
5.
Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær kyllingebrysterne ud i tynde strimler, og læg dem ned i marinaden. Vask hænder.
6.
Rør rundt, så kyllingestykkerne bliver dækket af marinaden.
Rør rundt, så kyllingestykkerne bliver dækket af marinaden.
7.
Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 20 minutter.
Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 20 minutter.
Coleslaw:
8.
Skyl, og skræl gulerødderne. Se videoen.
9.
Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Se videoen.
10.
Snit hvidkålen i tynde strimler. Se videoen.
11.
Kom mayonnaise, cremefraiche, honning og sennep i en stor skål. Rør det sammen.
12.
Pres saften af citronen ned i dressingen. Rør rundt. Se videoen.
13.
Kom salt og peber i. Rør rundt. Kom gulerod og kål i dressingen. Bland det hele sammen.
Steg kyllingen:
14.
Tag kødet ud af køleskabet.
15.
Kom olie på en stegepande, og varm det op.
Kom olie på en stegepande, og varm det op
16.
Kom kødet på stegepanden, og steg i 8 minutter, til kødet er gennemstegt. Rør rundt, imens kødet steger.
17.
Sluk for stegepanden, og læg kødet på en tallerken.
18.
Lun burgerbollerne på en brødrister. Skær burgerbollerne over.
19.
Fordel kødet og coleslaw i burgerbollerne. Server.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3447 kJ / 824 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 7,68 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer