1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Ovnretter>
  6. Kylling med grøntsager og tzatziki

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge kartofler:

3.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

4.

Kom kartoflerne i en gryde, hæld vand i, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.

5.

Læg låg på gryden. Skru op til høj varme, og bring kartoflerne i kog. Kog kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme. De skal ikke blive møre, men bare forkoges, inden de skal i ovnen. Se videoen.

6.

Stil et dørslag i vasken, og hæld vandet fra kartoflerne gennem dørslaget.

Grøntsagsfad:

7.

Tænd ovnen på 190 grader.

8.

Skyl grøntsagerne, og skræl gulerødderne. Se videoen.

9.

Skær gulerødder og squash i stænger. Halver cherrytomater og bimi. Kom gulerødder, squash, bimi, cherrytomater og kartofler i et ovnfast fad.

10.

Blend estragon, oregano, eddike, rapsolie, honning i en minihakker til en marinade. Smag marinaden til med salt og peber.

11.

Hæld marinaden over grøntsagerne og kartoflerne, og vend det rundt, så det hele er dækket. Stil fadet i ovnen i 25 minutter, til grøntsagerne er tilberedt, og kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

Kylling:

12.

Varm olie og smør op ved middel varme på en stegepande. Når stegepanden er varm, skal kyllingen lægges på med skindsiden nedad, hvis du har valgt kylling med skind. Ellers lægges den bare på den ene af siderne.

13.

Start med at brune kødet på hver side, og krydr med salt og peber og dine yndlingskrydderier.

14.

Lad så kødet stege færdigt. Det skal have cirka 20 minutter i alt. Se videoen.

15.

Læg det færdige kyllingekød på en tallerken, og skær en skive af for at se, om det er færdigstegt. Kyllingen må ikke være lyserød indeni.

Tzatziki:

16.

Skyl agurkerne, og riv dem på et rivejern. Dræn de revne agurker i et rent viskestykke.

17.

Skyl, og hak mynten fint. Se videoen.

18.

Pil og pres hvidløget i en skål, og kom græsk yoghurt, olie og salt heri.

19.

Tilsæt de drænede agurker og mynten, og rør tzatzikien sammen. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 4086 kJ / 976 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 20 %

Fedt: 66 %

Heraf mættet fedt: 22 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Tyndskræller

Tyndskræller

Kyllingebryst, stege

Kyllingebryst, stege

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min