
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Ovnretter>
- Kylling med grøntsager og tzatziki
Kylling med grøntsager og tzatziki
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kylling og grøntsager i sæson er et godt valg, når du vil spise klimavenligt. Hvis det er grillvejr, kan du grille grøntsagerne og kyllingen i stedet for at bage det i ovnen.
Tip: Du kan bruge dine yndlingkrydderurter til grøntsagsfadet.
Har du prøvet bimi? Det er en krydsning mellem asparges og broccoli og de smager drønlækkert!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling med grøntsager og tzatziki
Grøntsagsfad:
750 g. nye kartofler
1,1 kg. nye kartofler
325 g. nye kartofler
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
½ squash
¾ squash
¼ squash
1 håndfuld cherrytomater
1 stor håndfuld cherrytomater
1 lille håndfuld cherrytomater
200 g. aspargesbroccoli/bimi
300 g. aspargesbroccoli/bimi
100 g. aspargesbroccoli/bimi
½ dl. estragon frisk eller 1 spsk. tørret
¾ dl. estragon frisk eller 1½ tørret
¼ dl. estragon frisk eller ½ spsk. tørret
½ dl. oregano frisk eller 1 spsk. tørret
¾ dl. oregano frisk eller 1½ spsk. tørret
¼ dl. oregano frisk eller ½ spsk. tørret
1 spsk. eddike
1½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
4 spsk. rapsolie
6 spsk. rapsolie
2 spsk. rapsolie
1 spsk. honning
1½ spsk. honning
½ spsk. honning
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Kylling:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. smør
1½ spsk. smør
½ spsk. smør
4 kyllingeoverlår eller kyllingebrystfileter
6 kyllingeoverlår eller kyllingebrystfileter
2 kyllingeoverlår eller kyllingebrystfileter
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ knivspids peber
¾ knivspids peber
¼ knivspids peber
2 tsk. blandede tørrede krydderier fx timian og paprika
2 tsk. blandede tørrede krydderier fx timian og paprika
2 tsk. blandede tørrede krydderier fx timian og paprika
Tzatziki:
2 agurker
3 agurker
1 agurker
5 mynteblade
8 mynteblade
3 mynteblade
3 fed hvidløg
4½ fed hvidløg
1½ fed hvidløg
5 dl. græsk yoghurt
7½ dl. græsk yoghurt
2½ dl. græsk yoghurt
1 tsk. olie
1½ tsk. olie
½ tsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt

Kartoffel

Salt

Gulerod

Asparges-broccoli

Estragon

Oregano (frisk)

Eddike

Rapsolie

Honning

Peber

Olivenolie

Smør

Kyllingebryst

Timian (tørret)

Agurk

Mynte

Hvidløg

Græsk yoghurt
Køkkenredskaber til kylling med grøntsager og tzatziki
1 køkkenvægt
2 teskeer
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 kniv
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 mellem gryde med låg
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 ovnfast fad
1 minihakker eller blender
1 stegepande
1 paletkniv
1 middagstallerken
1 rivejern
1 rent viskestykke
1 mellem skål
1 lille skål

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Spiseske

Kniv bestik

Lille skarp kniv

Kartoffelskræller

Mellem gryde

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stort ovnfast fad

Blender

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Rivejern

Viskestykke

Mellem skål

Lille skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge kartofler:
3.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Kom kartoflerne i en gryde, hæld vand i, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt.
5.
Læg låg på gryden. Skru op til høj varme, og bring kartoflerne i kog. Kog kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme. De skal ikke blive møre, men bare forkoges, inden de skal i ovnen. Se videoen.
6.
Stil et dørslag i vasken, og hæld vandet fra kartoflerne gennem dørslaget.
Grøntsagsfad:
7.
Tænd ovnen på 190 grader.
8.
Skyl grøntsagerne, og skræl gulerødderne. Se videoen.
9.
Skær gulerødder og squash i stænger. Halver cherrytomater og bimi. Kom gulerødder, squash, bimi, cherrytomater og kartofler i et ovnfast fad.
10.
Blend estragon, oregano, eddike, rapsolie, honning i en minihakker til en marinade. Smag marinaden til med salt og peber.
11.
Hæld marinaden over grøntsagerne og kartoflerne, og vend det rundt, så det hele er dækket. Stil fadet i ovnen i 25 minutter, til grøntsagerne er tilberedt, og kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
Kylling:
12.
Varm olie og smør op ved middel varme på en stegepande. Når stegepanden er varm, skal kyllingen lægges på med skindsiden nedad, hvis du har valgt kylling med skind. Ellers lægges den bare på den ene af siderne.
13.
Start med at brune kødet på hver side, og krydr med salt og peber og dine yndlingskrydderier.
14.
Lad så kødet stege færdigt. Det skal have cirka 20 minutter i alt. Se videoen.
15.
Læg det færdige kyllingekød på en tallerken, og skær en skive af for at se, om det er færdigstegt. Kyllingen må ikke være lyserød indeni.
Tzatziki:
16.
Skyl agurkerne, og riv dem på et rivejern. Dræn de revne agurker i et rent viskestykke.
17.
Skyl, og hak mynten fint. Se videoen.
18.
Pil og pres hvidløget i en skål, og kom græsk yoghurt, olie og salt heri.
19.
Tilsæt de drænede agurker og mynten, og rør tzatzikien sammen. Smag til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4086 kJ / 976 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt: 22 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer