- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Krydret tomatsuppe
Krydret tomatsuppe
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Nem
En rygende varm tomatsuppe sprægfyldt med smag. Pynt med creme fraiche og frisk basilikum.
Hvis du har god tid, så imponér familien med hjemmelavede fuldkornsflutes som tilbehør. Find opskriften her i GoCook.
Tip: Suppen er også perfekt kold på en varm sommerdag. Lav den i god tid eller dagen før, og lad den køle af inden servering.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til krydret tomatsuppe
Tomatsuppe:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 tomater
3 tomater
1 tomat
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ rød chili
¾ rød chili
¼ rød chili
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
4 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 1800 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
2 tsk. tørret timian
3 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret timian
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
200 g. fuldkorns-pastaskruer
300 g. fuldkorns-pastaskruer
100 g. fuldkorns-pastaskruer
2 dl. cremefraiche
3 dl. cremefraiche
1 dl. cremefraiche
4 flutes
6 flutes
2 flutes
1 håndfuld basilikumblade
1 stor håndfuld basilikumblade
1 lille håndfuld basilikumblade
Løg
Hvidløg
Gulerod
Tomat
Æble
Chili
Olie - smagsneutral
Hakkede tomater
Timian (frisk)
Grøntsagsbouillon
Vand
Citron
Salt
Peber
Pasta (fuldkorn)
Creme fraiche
Fuldkornsbrød
Basilikum
Køkkenredskaber til krydret tomatsuppe
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
2 skærebrætter
2 store skarpe kniv
2 store skarpe knive
2 store skarpe knive
1 kartoffelskræller
2 store gryder
2 stor gryder
1 røreske
1 stavblender
1 citruspresser
1 dørslag
1 stor skål
Spiseske
Teske
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Stor gryde
Røreske
Stavblender
Citruspresser
Dørslag
Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsuppe:
3.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg.
4.
Tag en kartoffelskræller. Skræl gulerødder, og halver dem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-strimlerne i tern. Se videoen.
Tag en kartoffelskræller. Skræl guleroden, og halver den på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerods-strimlerne i tern. Se videoen.
5.
6.
Skyl chilien, og skær den igennem på langs. Fjern alle kernerne og de hvide hinder, da de er meget stærke. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
7.
8.
Kom løg og hvidløg i gryden, og lad det stege et par minutter. Se videoen.
9.
Kom gulerødder, tomater, æble, hakkede tomater, chili, grøntsagsbouillonterning, vand og timian i gryden. Rør det sammen. Skru op for varmen, bring suppen i kog, og lad den koge i cirka 25 minutter, til grøntsagerne er møre.
10.
Tag en stavblender. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
11.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ½ citron. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¾ citron. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ½ citron. Se videoen.
12.
Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Se videoen.
Tilbehør:
13.
Tag en gryde. Kom vand og salt i gryden, og bring vandet i kog. Kog pastaen, som det står på pakken.
14.
Kom et dørslag i vasken, og hæld vand og pasta ned i dørslaget. Kom pastaen over i en skål.
15.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl basilikum i vandet. Lad basilikum dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
16.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv frem. Hak basilikum-bladene, og kom dem i en lille skål.
17.
Varm brødet, og skær det i skiver.
18.
Server suppen med pasta, cremefraiche og groft brød, og drys med frisk basilikum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2288 kJ / 547 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer