- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Pitabrød og wraps>
- Krydret oksekød med pita-chips
Krydret oksekød med pita-chips
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvorfor skal man altid stoppe ting NED i et pitabrød? Prøv lige at trylle pitabrødene om til lækre pita-chips i stedet for. Brug dem til at skovle krydret oksekød og salat op med. Bestik? Nej tak ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til krydret oksekød med pita-chips
Lynsyltet spidskål:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
¼ dl. frisk mynte
½ dl. frisk mynte
1 kvist frisk mynte
1 lime
1 ½ lime
½ lime
½ spsk. sukker
¾ spsk. sukker
1 tsk. sukker
Krydret oksekød:
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
350-400 g. hakket oksekød
525-600 g. hakket oksekød
175-200 g. hakket oksekød
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
¼ tsk. spidskommen
¼ tsk. cayennepeber
½ tsk. cayennepeber
½ knivspids cayennepeber
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
Sprøde pita-chips:
4 stk. pitabrød
Olie til pensling
Tilbehør:
1 gl. tomatsalsa/Tacosauce/Salsa, medium
1 ½ gl. tomatsalsa/Tacosauce/Salsa, medium
½ gl. tomatsalsa/Tacosauce/Salsa, medium
4 tomater
6 tomater
2 tomater
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1-2 avocadoer
1 ½-3 avocadoer
½-1 avocado
2 dl. cremefraiche
3 dl. cremefraiche
1 dl. cremefraiche
Spidskål
Mynte
Lime
Sukker
Gulerod
Løg
Hvidløg
Hakket oksekød
Olie - smagsneutral
Paprika
Peber
Stødt spidskommen
Cayennepeber
Salt
Tomatpuré
Vand
Pitabrød (fuldkorn)
Salsa
Tomat
Agurk
Avocado
Creme fraiche
Køkkenredskaber til krydret oksekød med pita-chips
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 decilitermål
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 citruspresser
1 spiseske
1 teske
1 rivejern
1 stegepande
1 paletkniv
1 serveringsfad
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Decilitermål
Lille røreskål
Viskestykke
Citruspresser
Spiseske
Teske
Rivejern
Stegepande
Paletkniv
Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lynsyltede spidskål:
3.
4.
5.
6.
7.
Tilbehør:
8.
9.
10.
Krydret oksekød:
11.
Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
12.
13.
14.
Kom olie på en stegepande. Varm det op ved medium varme. Kom kødet på panden og svits det i cirka 1 minut. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
15.
16.
17.
18.
Sprøde pita-chips:
19.
20.
Servering:
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1473 kJ / 352 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 2,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer