
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fjerkræ>
- Kirstines filippinske kylling Adobo
Kirstines filippinske kylling Adobo
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kirstines filippinske kylling adobo
Marinade:
1 dl eddike
1 ½ dl eddike
½ dl eddike
1 dl soja
1 ½ dl soja
½ dl soja
1 dl sukker
1 ½ dl sukker
½ dl sukker
1 tsk. stødt peber
1 ½ tsk. stødt peber
½ tsk. stødt peber
2 laurbærblade
3 laurbærblad
1 laurbærblad
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
Kyllingelår:
800 g. kyllingelår
1200 g. kyllingelår
400 g. kyllingelår
½ l vand
¾ l vand
¼ l vand
2 terninger hønsebouillon
3 terninger hønsebouillon
1 terning hønsebouillon
Sovs:
2 tsk. majsstivelse
3 tsk. majsstivelse
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. vand
3 spsk. vand
1 spsk. vand
Tilbehør:
Kogte ris til 4 peronser
Kogte ris til 6 peronser
Kogte ris til 2 peronser

Eddike - lagereddike

Soja

Sukker

Peber

Laurbærblad

Hvidløg

Kyllingelår

Vand

Hønsebouillon

Majsstivelse

Brune ris (fuldkornsris)
Køkkenredskaber: til kirstines filippinske kylling adobo
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille skål
1 gaffel
1 hvidløgspresser
1 stor gryde eller wok
1 serveringsfad
1 kop
1 spiseske
1 piskeris
1 skål

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Lille røreskål

Gaffel

Hvidløgspresser

Stor gryde

Serveringsfad

Kop

Spiseske

Piskeris

Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marinade:
3.
Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
4.
Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen. Se videoen.
Kyllingelår:
5.
Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen. Se videoen.
6.
Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
8.
Hæld vand og bouillonterningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
9.
Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.
10.
Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.
11.
Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.
Sovs:
12.
Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
13.
Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.
14.
Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
15.
Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.
16.
Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
17.
Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1309 kJ / 313 kcal
Protein: 36 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer