- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fjerkræ>
- Kirstines filippinske kylling Adobo
Kirstines filippinske kylling Adobo
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kirstines filippinske kylling adobo
Marinade:
1 dl eddike
1 ½ dl eddike
½ dl eddike
1 dl soja
1 ½ dl soja
½ dl soja
1 dl sukker
1 ½ dl sukker
½ dl sukker
1 tsk. stødt peber
1 ½ tsk. stødt peber
½ tsk. stødt peber
2 laurbærblade
3 laurbærblad
1 laurbærblad
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
Kyllingelår:
800 g. kyllingelår
1200 g. kyllingelår
400 g. kyllingelår
½ l vand
¾ l vand
¼ l vand
2 terninger hønsebouillon
3 terninger hønsebouillon
1 terning hønsebouillon
Sovs:
2 tsk. majsstivelse
3 tsk. majsstivelse
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. vand
3 spsk. vand
1 spsk. vand
Tilbehør:
Kogte ris til 4 peronser
Kogte ris til 6 peronser
Kogte ris til 2 peronser
Eddike - lagereddike
Soja
Sukker
Peber
Laurbærblad
Hvidløg
Kyllingelår
Vand
Hønsebouillon
Majsstivelse
Brune ris (fuldkornsris)
Køkkenredskaber: til kirstines filippinske kylling adobo
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille skål
1 gaffel
1 hvidløgspresser
1 stor gryde eller wok
1 serveringsfad
1 kop
1 spiseske
1 piskeris
1 skål
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Lille røreskål
Gaffel
Hvidløgspresser
Stor gryde
Serveringsfad
Kop
Spiseske
Piskeris
Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marinade:
3.
Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
4.
Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen. Se videoen.
Kyllingelår:
5.
Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen. Se videoen.
6.
Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
8.
Hæld vand og bouillonterningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
9.
10.
11.
Sovs:
12.
Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
13.
14.
15.
16.
17.
Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1309 kJ / 313 kcal
Protein: 36 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer