- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Kikærte-kyskager
Marengs af kikærtevand
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Skal du lave hummus med kikærter? Brug kikærtevandet til desserten og spis løs af hjemmelavede marengs kyskager! Det er lækkert, og så laver du mindre madspild. Man kalder også kikærtevandet for aquafaba.
Opskriften giver cirka 50 kikærte-kyskager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kikærte-kyskager
Kikærte-kyskager:
Kikærtevandet fra 1 brik kikærter (ca. 1 ½ deciliter)
1 ½ dl. flormelis
1 ½ dl. sukker
Kikærter (brik)
Flormelis
Sukker
Køkkenredskaber til kikærte-kyskager
2 bageplader
Bagepapir
1 sigte
2 skåle
1 håndmixer
1 sprøjtepose eller frysepose
1 sprøjtetyl
1 dejskraber
Bageplade
Bagepapir
Si
Røreskål
Håndmixer
Sprøjtepose
Tylle
Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kikærte-kyskager:
3.
4.
Åbn dåsen eller brikken med kikærter, og hæld det hele ned i et dørslag med en stor skål nedenunder dørslaget.
5.
Pisk kikærtevand med en håndmixer ved højeste hastighed i ca. 5-10 minutter. Det skal blive til en fast, hvid skum. Skummen er klar, når du kan vende bunden i vejret på skålen, uden at den falder ud.
6.
Kom 1 spiseskefuld flormelis i. Pisk videre. Gentag, indtil du har brugt alt flormelissen. Forsæt på samme måde med sukkeret. Nu har du en blank marengsmasse.
7.
Kom marengsmassen i en sprøjtepose eller en frysepose med en dejskraber. Se videoen.
8.
Sprøjt massen ud i små toppe på bagepapiret. De skal være cirka 3 centimeter i diameter. Der kan være cirka 25 marengstoppe på hver bageplade. Se videoen.
9.
Kom bagepladerne i ovnen. Bag dem i cirka 1½ time, til de er blevet hårde på ydersiden. Hvis de er lidt store i det, skal de måske bage i 2 timer. Lad pladerne stå i ovnen og sluk den. Og tag kyskagerne ud, når ovnen er kold.
10.
Opbevar kikærte-kyskagerne i en lufttæt beholder. De kan holde sig i mindst en uge.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 75 kJ / 18 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 100 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer