- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kartofler>
- Kartofler med hytteost
Bagte kartofler med hytteost
Samlet tid: 100 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium
#VerdensNemmesteMaddag. Har du køkkentjansen? Voila: Kartofler med hytteost. Det lyder kedeligt? Ja, det lyder MEGA kedeligt. Men til gengæld smager det helt vildt godt, og er en ret selv den største nybegynder i køkkenet kan bikse sammen.
Tip: Du kan også drysse en teskefuld stegt bacon over. Så bliver alle smagsløg glade, og du behøver ikke servere kød til aftensmaden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartofler med hytteost
Bagte kartofler
4 bagekartofler
6 bagekartofler
2 bagekartofler
Hytteostsalat
900 g. hytteost
1350 g. hytteost
450 g. hytteost
1 agurk eller 2 skoleagurker
2 agurker eller 3 skoleagurker
½ agurk eller 1 skoleagurk
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
4 spsk. purløg, klippet
6 spsk. purløg, klippet
2 spsk. purløg, klippet
1 knivspids salt
2 knivspidser salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
½ knivspids peber
Kartoffel
Hytteost
Agurk
Peberfrugt
Purløg
Salt
Peber
Køkkenredskaber til kartofler med hytteost
Måleskeer
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 saks
1 ovnfast fad
1 køkkenvægt
1 kødnål
1 grøntsagsbørste
2 mellem skåle
Måleskeer
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Røreske
Saks
Ovnfast fad
Køkkenvægt
Kødnål
Grøntsagsbørste
Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagte kartofler:
3.
Vask jorden af kartoflerne med en grøntsagsbørste, så der ikke går hul i skrællen. Se videoen.
Vask jorden af kartoflerne med en grøntsagsbørste, så der ikke går hul i skrællen. Se videoen.
4.
5.
Læg kartoflerne i et ovnfast fad eller i en bradepande, og sæt dem i ovnen.
6.
7.
Bag kartoflerne møre i 1 til 1½ time afhængig af størrelsen. Stik med en kødnål i midten af en kartoffel, og mærk om de er møre.
Hytteostsalat:
8.
Skyl agurk, peberfrugt og purløg i koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
9.
10.
Skær peberfrugten over, og fjern kerne og stilken. Skær peberfrugten i tern, og kom det i skålen. Se videoen.
11.
Skyl purløget. Klip purløg det fint, og kom det op i skålen.
12.
13.
14.
Tryk på siderne af kartoflerne, så de åbner sig.
15.
Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2242 kJ / 536 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer