
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kartoffelsuppe med løg og selleri er en klassiker. Denne opskrift mætter, er nem at lave og den har en dejlig, cremet smag. Er det koldt eller regner det udenfor, så glæd dig til en varm suppe. Du kan servere kartoffelsuppe med fx bacon i tern eller ristede brødcroutoner.
Tip: Vi koger ikke suppen med salt, da den så vil blive klistreret, når man blender den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelsuppe
Suppe
2 løg
3 løg
1 løg
½ knoldselleri
1 lille knoldselleri
¼ knoldselleri
500 g kartofler
750 g kartofler
250 g kartofler
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
1 terning hønsebouillon
2 terning hønsebouillon
1 terning hønsebouillon
8 dl vand
12 dl vand
4 dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 kinvspids salt
½ knivspids friskkværnet peber
¾ knivspids friskkværnet peber
¼ knivspids friskkværnet peber
Evt. ½ dl madlavningsfløde
Evt. ¾ dl madlavningsfløde
Evt. ¼ dl madlavningsfløde
Til pynt
20 stilke persille
30 stilke persille
10 stilke persille
20 stilke purløg
30 stilke purløg
10 stilke purløg
Tilbehør:
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød

Løg

Knoldselleri

Kartofler - melede

Smør

Hønsebouillon

Vand

Salt

Peber

Madlavningsfløde

Persille

Purløg

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til kartoffelsuppe
1 måleske
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde
1 blender
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
4 dybe tallerkener
6 dybe tallerkener
2 dybe tallerkener

Måleskeer

Grydeske

Urtekniv

Skærebræt

Mellem gryde

Søjleblender

Målebæger

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil løgene, og hak dem. Se videoen.
Pil løgene, og hak dem. Se videoen.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
4.
Vask sellerien, og skær den i tern. Se videoen.
5.
Vask kartoflerne, og skræl dem. Se videoen.
6.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
Skær kartoflen i tern. Se videoen.
7.
Kom smørret i gryden, og smelt det.
8.
Kom alle grøntsagerne i gryden, og svits dem. De må ikke blive brune. Se videoen.
9.
Kom vand og hønsebouillon ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad det hele koge i 20 minutter.
10.
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle af.
11.
Tag en stavblender eller en foodprocessor. Blend suppen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom lidt af suppen i beholderen af gangen. Se videoen.
12.
Blend kun suppen, indtil den er fri for klumper. Ellers kan den blive slimet. Tilsæt madlavningsfløde og eventuelt vand, så du får den rette konsistens. Se videoen.
13.
Smag suppen til med salt og peber.
Pynt:
14.
Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Se videoen.
15.
Hak persille og purløg fint. Se videoen.
16.
Server suppen i 4 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over. Server med brød.
Server suppen i 6 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over. Server med brød.
Server suppen i 2 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over. Server med brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 772 kJ / 185 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 4,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer