- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagværk, øvrige>
- Kartoffelpandekager
Kartoffelpandekager - pandetofler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kartoffelpandekager er pandekager lavet af kartofler, æbler og grahamsmel. Man kan også kalde opskriften for kartoffelblinis eller pandetofler - dansk tapas! Man kan nemt lave en lækker bærsovs af frosne bær fra fryseren, som med syrlighed og sødme passer perfekt til kartoffelpandekagerne - eller bruge færdig syltetøj.
Opskriften giver ca. 15 små, tykke pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelpandekager
Kartoffelpandekager
250 g. kartofler (melede)
3 æg
2 spsk. kartoffelmel
100 g. grahamsmel
50 g. sukker
3 dl. mælk eller æblemost
2 æbler
Ca. 50 g. smør til stegning
Evt. lidt vand
Bærsovs
150 g. bær fra frost, fx hindbær eller solbær
1 dl. vand
2 tsk. maizena
1 spsk. koldt vand
Kartofler - melede
Æg
Kartoffelmel
Grahamsmel
Sukker
Æblemost
Æble
Smør
Vand
Hindbær
Majsstivelse
Køkkenredskaber til kartoffelpandekager
1 kartoffelmoser eller 1 piskeris
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 gryder
1 dørslag
1 røreskål
1 rivejern
1 røreske
1 teske
1 stegepande
1 paletkniv
1 kop
1 grydeske
1 lille skål
Kartoffelmoser
Decilitermål
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Skærebræt
Urtekniv
Mellem gryde
Dørslag
Røreskål
Rivejern
Røreske
Teske
Stegepande
Paletkniv
Kop
Grydeske
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelmos:
3.
Vask og skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i små tern. Se videoen.
5.
Skær kartoffel-ternene i en gryde og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
6.
7.
Kom kartoflerne op i en skål og mos dem med et piskeris. Se videoen.
Dej:
8.
Slå et æg ud i kop og hæld op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
Steg:
13.
14.
15.
16.
Bærsovs:
17.
Bærsovs: Kom bær og vand i en gryde og bring det i kog.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 408 kJ / 97 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer