Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kartoffelmos:

3.

Vask og skræl kartoflerne. Se videoen.

4.

Skær kartoflerne i små tern. Se videoen.

5.

Skær kartoffel-ternene i en gryde og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.

6.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig.

7.

Kom kartoflerne op i en skål og mos dem med et piskeris. Se videoen.

Dej:

8.

Slå et æg ud i kop og hæld op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

9.

Kom kartoffelmel, grahamsmel og sukker op i skålen med æg og pisk det sammen til en dej uden klumper.

10.

Kom lidt efter lidt mælk eller æblemost i dejen mens du pisker.

11.

Skyl æblerne og riv dem på den grove side af et rivejern.

12.

Kom kartoffelmos og revet æble i dejen og rør rundt. Kom lidt vand i dejen, hvis den bliver for tyk. Det skal være som en tyk pandekagedej.

Steg:

13.

Kom smør på en stegepande og smelt det ved middel varme.

14.

Kom klatter af dejen på stegepanden med en stor ske, så det bliver små tykke pandekager.

15.

Bag pandekagerne et par minutter på den ene side, til de er gyldne. Vend dem og bag dem et par minutter på den anden side.

16.

Læg dem på en tallerken og dæk dem til med et rent viskestykke. Fortsæt til du har brugt alt dejen.

Bærsovs:

17.

Bærsovs: Kom bær og vand i en gryde og bring det i kog.

18.

Ryst vand og Maizena sammen i en meljævner eller rør det sammen i en lille kop.

19.

Når bær og vand koger, så hæld du maizenablandingen i gryden i en tynd stråle. Rør imens. Kog bærsovsen i cirka 4 minutter

Næringsindhold per portion

Energi: 408 kJ / 97 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 65 %

Fedt: 22 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min