- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Kartoffelmos med urter
Kartoffelmos med krydderurter på ristet rugbrød
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prøv denne lækre rodfrugtmos - også kaldet urtemos - som en snack eller som en klapsammen i madpakken. Det er dansk tapas bruschetta. Opskriften er en særlig kartoffelmos, der har fået ekstra smag af grøntsager og de lækreste krydderurter. Så urtemos, rodfrugtmos, kartoffelmos med krydderurter - kært barn mange navne!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelmos med urter
Urtemos:
500 g kartofler (melede)
750 g kartofler (melede)
250 g kartofler (melede)
½ knoldselleri (ca. 250 g)
1 lille knoldselleri (ca. 500 g)
¼ knoldselleri (ca. 125 g)
2 gulerødder (ca. 100 g)
3 gulerødder (ca. 150 g)
1 gulerødder (ca. 50 g)
100 g flødeost naturel
150 g flødeost naturel
50 g flødeost naturel
¼ dl persille
½ dl persille
¼ dl persille
1-2 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 knivspids salt
½ tsk. salat
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 stor knivspids peber
1 lille knivspids peber
8 skiver rugbrød
12 skiver rugbrød
8 skiver rugbrød
Pynt
1 potte purløg
Kartofler - melede
Knoldselleri
Gulerod
Flødeost naturel
Persille
Hvidløg
Salt
Peber
Rugbrød
Purløg
Køkkenredskaber: til kartoffelmos med urter
1 kartoffelmoser eller 1 stort piskeris
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 lille skarp kniv
1 stor skål
1 balje
1 hvidløgspresser
1 brødrister
1 viskestykke
1 saks
1 kagetallerken
1 kniv bestik
Kartoffelmoser
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Urtekniv
Stor røreskål
Hvidløgspresser
Brødrister
Viskestykke
Saks
Kagetallerken
Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Urtemos:
3.
Skyl, og skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i grove tern. Se videoen.
5.
Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern. Se videoen.
6.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern. Se videoen.
7.
8.
9.
Kom dørslaget ned i en skål. Sæt begge dele i vasken. Hæld kogevandet ned i dørslaget, og gem det.
10.
Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris eller en kartoffelmoser. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Se videoen.
11.
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene. Se videoen.
12.
Hak persillen, og rør den i urtemosen. Se videoen.
Hak persillen, og rør den i urtemosen. Se videoen.
13.
Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen. Se videoen.
14.
Ristede rugbrød:
15.
16.
17.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1784 kJ / 427 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer