1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Gærdej, fed>
  5. Kanelsnegle-snobrød

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Hæld mælken i en lille gryde. Lun mælken, til den er fingervarm. Se videoen.

4.

Hæld mælken op i en stor skål. Smuldr gæren ned i mælken. Tilsæt olie, sukker og grahamsmel. Rør godt.

5.

Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen. Når du ikke kan røre mere, så drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet. Ælt dejen i 5-10 minutter. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.

6.

Kom igen dejen op i røreskålen, dæk den til med et rent viskestykke, og stil den et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 1 time, til den er blevet dobbelt så stor.

7.

Når den har hævet, så slå luften ud af dejen. Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud på bordet, og skær dejen i 8 lige store stykker.

Kanelsukker:

8.

Kom blødt smør, sukker og kanel op i en lille skål. Mos det sammen med en gaffel.

Form og bag snobrød:

9.

Rul hver dejklump til en lang pølse. Tryk den flad med fingrene, og smør cirka 1,5 teske fyld i en stribe på langs (ikke helt ud til kanten). Fold dejen ind over fyldet, så det er pakket godt ind i dej. Rul nu dejpølsen med kanelsukkeret inde i rundt om din snobrødspind.

10.

Bag snobrødet over bålet, som du plejer. Hold godt øje med dine snobrød. Fyldet kan dryppe ud, og det giver små flammer på bålet. Flyt snobrødet væk fra de små flammer, så det ikke bliver brændt.

Næringsindhold per portion

Energi: 2060 kJ / 493 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 66 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min