Kakaoslim
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
En slimet dessert - hvad er der mere at sige end blot at udfordre sig selv og prøve kræfter og smag med den slimede konsistens?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kakaoslim
Kakaoslim:
4 dl. kakaomælk
1 dl. kartoffelmel
80 g. mørk chokolade (70% kakao)
Kakaomælk
Kartoffelmel
Mørk chokolade
Køkkenredskaber til kakaoslim
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 lille gryde
1 grydeske
1 lille skål
1 brødkniv
1 skærebræt
1 spiseske
Målebæger
Køkkenvægt
Lille gryde
Grydeske
Lille røreskål
Brødkniv
Skærebræt
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kakaoslim:
3.
4.
Kom kartoffelmel i gryden, og rør rundt med en grydeske, til det er helt opløst, og der ikke er flere klumper.
5.
Når kakaomælken begynder at blive tyk, skal du fjerne gryden fra varmen. Hæld slimen op i en skål.
6.
Hak chokoladen groft med en brødkniv, og hæld den ned i slimen. Bland godt sammen med en ske. Se videoen.
7.
Stil kakaoslimen i køleskab, og lad den køle af i mindst 10 minutter, før du leger med den. Spis evt. slimen på et stykke rugbrød eller en klat flødeskum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 908 kJ / 217 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer