1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Alt det andet >
  4. Verdensmad >
  5. Europa >
  6. Italiensk >
  7. Italiensk kikærtemos

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kikærtemos:

3.

Klip brikkerne med kikærter op over vasken med en saks. Hæld kikærterne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.

4.

Kom vand og kikærter i en lille gryde. Tænd for middel varme. Kog kikærterne i cirka 5 minutter. Hæld vand og kikærter i dørslaget igen, og lad dem dryppe af. Kom dem i en blender.

5.

Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.

6.

Kom vand i en skål og skyl oregano-bladene i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

7.

Kom citronsaft, oregano, olie, salt og peber i blenderen. Blend det i cirka 2 minutter til der ikke er nogen klumper. Hvis mosen er for tør, så tilsæt lidt mere olie.

8.

Smag mosen til med citronsaft, oregano, salt og peber

Næringsindhold per person

Energi: 1364 kJ / 326 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 19 %

Fedt: 74 %

Heraf mættet fedt: 0,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Risotto

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 70 min.

Hjemmelavet pasta

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 30 min.

Tomatsalat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 30 min.

Pizza med parmaskinke og peberfrugter

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 60 min.