- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Is og sorbet>
- Is med kirsebærsovs
Is med kirsebærsovs
Samlet tid: 420 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Har du en rest kirsebærsovs efter julen, eller elsker du bare kirsebær? Prøv at lave denne virkelig lækre iskolde is med kirsebærsovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til is med kirsebærsovs
Is med kirsebærsovs:
5 dl. piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk. vaniljesukker
200 g. kirsebærsovs
Evt. 1 dl. brændte mandler
Piskefløde
Kondenseret mælk
Vaniljesukker
Kirsebærsovs
Køkkenredskaber til is med kirsebærsovs
1 decilitermål
2 store skåle
1 elpisker
1 teske
1 dejskraber
1 plastbøtte med låg, der kan tåle frost (1,5 liter)
1 spiseske
Decilitermål
Stor røreskål
Elpisker
Teske
Dejskraber
Plastikbøtte med låg
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Is med kirsebærsovs:
3.
Hæld piskefløden op i en stor skål, og pisk den til en letpisket flødeskum med elpisker. Se videoen.
4.
Hæld den kondenserede mælk op i en skål, og tilsæt vaniljesukker. Pisk massen sammen.
5.
Vend forsigtigt den kondenserede mælk sammen med flødeskummet med en dejskraber, indtil massen er ensartet.
6.
Hæld den færdige ismasse ned i en plastikbøtte.
7.
Hæld kirsebærsovsen over ismassen, og brug en ske til at røre det ganske lidt sammen. Rør endelig ikke for meget rundt!
8.
Hak eventuelt de brændte mandler groft, og drys dem over isen.
9.
Sæt låg på plastikbøtten, og sæt den i fryseren i minimum 6 timer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2054 kJ / 491 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 16 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer