- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Indisk naanbrød
Indisk naanbrød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 14 min.
Sværhedsgrad: Nem
GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Indien stødte Mikkel på det indiske fladbrød, naanbrød, som ofte bliver spist med youghurt, og som kan bruges til at skovle maden op med ligesom en ske. Man spiser nemlig ofte med hånden i Indien. Naanbrød bliver bagt i en traditionel tandoori-ovn, hvor dejen bliver klasket op på indersiden af ovnen. Du kan spise naanbrød som tilbehør til fx chicken curry.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til indisk naanbrød
Ingredienser:
25 g. gær
1 dl. vand
25 g. smør
2 spsk. yoghurt
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
75 g. grahamsmel
Ca. 200 g. hvedemel
Lidt smeltet smør til pensling
Evt. sorte sesamfrø eller nigellafrø
Gær
Vand
Smør
Yoghurt naturel
Salt
Sukker
Grahamsmel
Hvedemel
Nigellafrø
Køkkenredskaber: til indisk naanbrød
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 lille gryde eller mikroovn
Husholdningsfilm
Bagepapir
1 bageplade
1 bagepensel
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Røreske
Lille gryde
Husholdningsfilm
Bagepapir
Bageplade
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Form og bag naanbrødene:
10.
11.
12.
13.
14.
Pensel de flade naanbrød med lidt smeltet smør, og kom eventuelt sesam- eller nigellafrø på. Se videoen.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1464 kJ / 350 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer