
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Indisk>
- Indisk naanbrød
Indisk naanbrød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 14 min.
Sværhedsgrad: Nem

GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Indien stødte Mikkel på det indiske fladbrød, naanbrød, som ofte bliver spist med youghurt, og som kan bruges til at skovle maden op med ligesom en ske. Man spiser nemlig ofte med hånden i Indien. Naanbrød bliver bagt i en traditionel tandoori-ovn, hvor dejen bliver klasket op på indersiden af ovnen. Du kan spise naanbrød som tilbehør til fx chicken curry.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til indisk naanbrød
Ingredienser:
25 g. gær
1 dl. vand
25 g. smør
2 spsk. yoghurt
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
75 g. grahamsmel
Ca. 200 g. hvedemel
Lidt smeltet smør til pensling
Evt. sorte sesamfrø eller nigellafrø

Gær

Vand

Smør

Yoghurt naturel

Salt

Sukker

Grahamsmel

Hvedemel

Nigellafrø
Køkkenredskaber: til indisk naanbrød
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 lille gryde eller mikroovn
Husholdningsfilm
Bagepapir
1 bageplade
1 bagepensel

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Røreske

Lille gryde

Husholdningsfilm

Bagepapir

Bageplade

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
6.
Smelt smørret i en lille gryde eller i mikroovnen.
7.
Kom det smeltede smør, yoghurt, salt, sukker og grahamsmel op i skålen med vand og gær. Rør dejen sammen.
8.
Tilsæt gradvist hvedemelet. Når dejen er for hård at røre i, tager du den ud på bordet, og ælter den. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men du skal ælte dejen, til den føles fast, elastisk og lidt klistrede. Se videoen.
9.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den til med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter.
Form og bag naanbrødene:
10.
Tænd for ovnen på 250 grader.
11.
Efter 30 minutter, vender du dejen ud på bordet. Skær dejen ud i 4 stykker.
12.
Tril dejklumperne til boller, og lad dem hvile i 10 minutter med et rent viskestykke over.
13.
Læg bagepapir på en bageplade, og fordel de 4 dejboller herpå. Der skal være god afstand mellem dem. Tryk bollerne flade med dine fingre – lav gerne en masse aftryk fra fingrene. Mange naanbrød er lidt aflange i det. Lav den form, du synes bedst om.
14.
Pensel de flade naanbrød med lidt smeltet smør, og kom eventuelt sesam- eller nigellafrø på. Se videoen.
15.
Bag dem midt i ovnen i 6-8 minutter. De skal være let gyldne.
16.
Lad naanbrødene køle lidt af, før du spiser dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1464 kJ / 350 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer