- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Indisk>
- Indisk krydrede kartofler
Indisk krydrede kartofler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Skal det være virkelig lækkert og gerne lidt spicy? Så prøv denne lækre gryderet, der er dejligt indisk krydret.
Tip: Hvis du er rigtig sej, så server nybagte, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til indisk krydrede kartofler
Krydrede kartofler:
500 g. faste eller melede kartofler
750 g. faste eller melede kartofler
250 g. faste eller melede kartofler
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
¾ brik/dåse hakkede tomater (ca. 300 g)
¼ brik/dåse hakkede tomater (ca. 100 g)
½ frisk chili
¾ frisk chili
¼ frisk chili
10 g. frisk ingefær
15 g. frisk ingefær
5 g. frisk ingefær
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ dåse kokosmælk
1 dåse kokosmælk
¼ dåse kokosmælk
½ spsk. olie
¾ spsk. olie
¼ spsk.olie
1 tsk. karry
1 ½ tsk. karry
½ tsk. karry
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat, optøet
375 g. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat, optøet
125 g. frisk spinat eller 60 g. hel frossen spinat, optøet
Tilbehør:
Fuldkornsbrød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket.
Fuldkornsbrød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket
Fuldkornsbrød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket
Kartoffel
Hakkede tomater
Chili
Ingefær (frisk)
Løg
Hvidløg
Kokosmælk
Olie - smagsneutral
Karry
Salt
Spinat
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til indisk krydrede kartofler
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 kartofelskræller
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 dåseåbner
1 mellem skål
1 lille kniv
1 rivejern
1 mellem gryde
1 grydeske
1 spiseske
1 balje
1 dørslag
1 teske
Måleskeer
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Dåseåbner
Mellem røreskål
Urtekniv
Rivejern
Mellem gryde
Grydeske
Spiseske
Balje
Dørslag
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered ingredienser:
3.
Skræl kartoflerne, og skær kartoflerne i både. Se videoen.
4.
5.
Skyl chilien, og skær den over på langs, og skrab kernerne ud af chilien. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
6.
7.
8.
Åbn dåsen med kokosmælk.
Tilbered kartoflerne:
9.
10.
Kom det hakket løg i gryden. Se videoen.
Kom det hakkede løg i gryden. Se videoen.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Spis retten med fuldkornsbrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1453 kJ / 346 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 35 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer