
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Indisk>
- Indisk krydrede kartofler
Indisk krydrede kartofler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium

Skal det være virkelig lækkert og gerne lidt spicy? Så prøv denne lækre gryderet, der er dejligt indisk krydret.
Tip: Hvis du er rigtig sej, så server nybagte, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til indisk krydrede kartofler
Krydrede kartofler:
500 g. faste eller melede kartofler
750 g. faste eller melede kartofler
250 g. faste eller melede kartofler
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
¾ brik/dåse hakkede tomater (ca. 300 g)
¼ brik/dåse hakkede tomater (ca. 100 g)
½ frisk chili
¾ frisk chili
¼ frisk chili
10 g. frisk ingefær
15 g. frisk ingefær
5 g. frisk ingefær
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ dåse kokosmælk
1 dåse kokosmælk
¼ dåse kokosmælk
½ spsk. olie
¾ spsk. olie
¼ spsk.olie
1 tsk. karry
1 ½ tsk. karry
½ tsk. karry
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat, optøet
375 g. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat, optøet
125 g. frisk spinat eller 60 g. hel frossen spinat, optøet
Tilbehør:
Fuldkornsbrød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket.
Fuldkornsbrød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket
Fuldkornsbrød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket

Kartoffel

Hakkede tomater

Chili

Ingefær (frisk)

Løg

Hvidløg

Kokosmælk

Olie - smagsneutral

Karry

Salt

Spinat

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til indisk krydrede kartofler
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 kartofelskræller
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 dåseåbner
1 mellem skål
1 lille kniv
1 rivejern
1 mellem gryde
1 grydeske
1 spiseske
1 balje
1 dørslag
1 teske

Måleskeer

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Dåseåbner

Mellem røreskål

Urtekniv

Rivejern

Mellem gryde

Grydeske

Spiseske

Balje

Dørslag

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered ingredienser:
3.
Skræl kartoflerne, og skær kartoflerne i både. Se videoen.
4.
Åbn dåsen med hakkede tomater.
5.
Skyl chilien, og skær den over på langs, og skrab kernerne ud af chilien. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
6.
Tag en ske og et rivejern. Skræl ingefær med skeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Se videoen.
7.
Pil løg og hvidløg, og hak dem begge fint. Se videoen.
8.
Åbn dåsen med kokosmælk.
Tilbered kartoflerne:
9.
Hæld olie i en gryde, og varm den op.
10.
Kom det hakket løg i gryden. Se videoen.
Kom det hakkede løg i gryden. Se videoen.
11.
Skru ned for varmen, og steg løgene i cirka 3 minutter, indtil de er klare. De må ikke blive brune.
12.
Kom hvidløg, chili, ingefær og karry i gryden. Rør med en grydeske.
Put hvidløg, chili, ingefær og karry i gryden. Rør med en grydeske.
13.
Kom kartoflerne i gryden. Rør rundt.
14.
Kom de hakkede tomater, kokosmælk og salt i gryden. Rør rundt.
15.
Læg låg på gryden, og kog ved middelvarme i 15 minutter, til kartoflerne næsten er møre. Stik en lille kniv i en kartoffel for at mærke, om de er møre. Kniven skal slippe kartoflen selv, men der skal stadig være lidt modstand.
16.
Kom koldt vand i en balje, og skyl spinat i vandet. Hvis du bruger frossen, optøet spinat, skal du ikke skylle den.
Kom koldt vand i en balje, og skyl spinat i vandet. Hvis du bruger frossen, optøet spinat, skal du ikke skylle den.
17.
Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.
Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.
Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.
18.
Kom spinaten i gryden, og kog ved svag varme i 2-5 minutter.
19.
Smag retten til med salt og eventuelt mere karry.
20.
Spis retten med fuldkornsbrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1453 kJ / 346 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 35 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer