- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Indisk>
- Indisk chicken curry
Indisk chicken curry
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
GoCook har været på madrejse til Indien for at finde spændende retter og krydderier. Mange indiske familier selv blander deres egen karry, som består af mindst 10 forskellige krydderier. Vi har prøvet at gøre dem kunsten efter med karry, ingefær og laurbærblade. Vi serverer med ris og raita, der er en slags yoghurt. Du kan også bage dine egne naanbrød med opskriften her i GoCook.
Tip: Hvis du vil give risene ekstra smag, kan du komme safran og teskefuld hel spidskommen i vandet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til indisk chicken curry
Indisk chicken curry:
4-5 løg
6-8 løg
2-3 løg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblade
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 spsk. revet ingefær
3 spsk. revet ingefær
1 spsk. revet ingefær
400 g kyllingebryst (2 fileter)
600 g kyllingebryst (3 fileter)
200 g kyllingebryst (1 filet)
1 tsk. karry
1 ½ tsk. karry
½ tsk. karry
evt. 1 tsk. stødt kardemomme
evt. 1 ½ tsk. stødt kardemomme
evt. ½ tsk. stødt kardemomme
evt. ½ tsk. stødt nellike
evt. ½ tsk. stødt nellike
evt. 1 knivspids stødt nellike
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
3 spsk. hakkede tomater
4 ½ spsk. hakkede tomater
1 ½ spsk. hakkede tomater
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Ris:
2 dl ris
3 dl ris
1 dl ris
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
evt. 1 knivspids safran
evt. 1 knivspids safran
evt. 1 lille knivspids safran
evt. 1 tsk. hel spidskommen
evt. 1 ½ tsk. hel spidskommen
evt. ½ tsk. hel spidskommen
Raita:
2 dl yoghurt
3 dl yoghurt
1 dl yoghurt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 tomat
1 ½ tomat
½ tomat
¼ agurk
½ agurk
4-5 cm agurk
Tilbehør:
2 naanbrød
3 naanbrød
1 naanbrød
Løg
Olie - smagsneutral
Laurbærblad
Hvidløg
Ingefær (frisk)
Kyllingebryst
Karry
Kardemomme (stødt)
Nellike (stødt)
Vand
Hakkede tomater
Salt
Jasminris
Safran
Kommen
Yoghurt naturel
Sukker
Peber
Tomat
Agurk
Naanbrød
Køkkenredskaber: til indisk chicken curry
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 stegepande
1 spatel
1 hvidløgspresser
1 rivejern
1 stor gryde
1 grydelåg
1 gaffel
1 lille skål
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Spatel
Hvidløgspresser
Rivejern
Stor gryde
Grydelåg
Gaffel
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Indisk chicken curry:
3.
Pil løgene, og skær toppen og bunden af. Skær løgene over på langs, og snit dem i skiver. Se videoen.
4.
Varm en stegepande op ved middel varme. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved det i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar. Se videoen.
5.
Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser direkte ned på stegepanden. Se videoen.
6.
Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden, og lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut. Se videoen.
7.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene op i stegepanden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Drys karry og eventuelt kardemomme og nelliker over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
Drys karry og eventuelt kardemomme og nelliker over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
Drys karry og eventuelt kardemomme og nelliker over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
9.
Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.
Ris:
10.
Kom risene i en skål, og hæld koldt vand over. Rør rundt, og hæld vandet fra gennem en si. Gentag processen, indtil vandet er helt klart.
11.
Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog. Se videoen.
12.
Tilsæt risene, når vandet koger. Tilsæt også safran og hel spidskommen, hvis du vælger at bruge det.
13.
Sæt låg på, og lad risene koge i 15 minutter. Sluk derefter for varmen, og lad risene hvile i 10 minutter ekstra.
Raita:
14.
Kom yoghurten op i en lille skål, og tilsæt salt, sukker og peber.
15.
Skyl tomat og agurk. Skær tomat og agurk i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.
16.
Smag raitaen til med ekstra salt og peber.
17.
Server den indiske chicken curry med ris og raita til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2453 kJ / 584 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 22 %
Heraf mættet fedt: 2,4 g
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer