- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Indbagt pizza med kødsovs
Indbagt pizza med kødsovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er to favoritter kombineret - spaghetti med kødsovs og pizza! Mamma mia - det er jo en calzone!
Tip: Har du rester af spaghetti med kødsovs fra i går? Så er denne pizza en perfekt måde at vække dine rester til live!
Opskriften giver 2 indbagte pizzaer, og der er rigeligt mad til 4 personer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til indbagt pizza med kødsovs
Pizzadej:
25 g. gær
37 ½ g. gær
12 ½ g. gær
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
500 g. pizzamel eller hvedemel
750 g. pizzamel eller hvedemel
250 g. pizzamel eller hvedemel
Kødsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
3 gulerødder
4 ½ gulerødder
1 ½ gulerødder
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 ½ tsk. tørret oregano
2 ¼ tsk. tørret oregano
¾ tsk. tørret oregano
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
Evt. 75 g. pepperoni
Evt. 112 g. pepperoni
Evt. 37 g. pepperoni
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Spaghetti:
3 l. vand
4 ½ l. vand
1 ½ l. vand
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
200 g. fuldkorns spaghetti
300 g. fuldkorns spaghetti
100 g. fuldkorns spaghetti
Tilbehør:
100 g. revet mozzarella
150 g. revet mozzarella
50 g. revet mozzarella
Gær
Vand
Grahamsmel
Olie - smagsneutral
Salt
Sukker
Pizzamel
Løg
Hvidløg
Gulerod
Hakket oksekød
Oregano (tørret)
Paprika
Tomatpuré
Pepperoni
Hakkede tomater
Peber
Spaghetti
Mozzarella
Køkkenredskaber til indbagt pizza med kødsovs
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 stor skål
1 røreske
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 mellemstor gryde med låg
1 grydeske
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Stor røreskål
Røreske
Viskestykke
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Mellem gryde
Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
5.
6.
Tilsæt olie, grahamsmel, salt og sukker. Rør rundt. Tilsæt pizzamelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
7.
8.
Kødsovs:
9.
Pil løget, og hak det fint. Se videoen.
10.
Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.
11.
Skyl gulerødderne, skræl dem og skær enderne væk. Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Se videoen.
12.
Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op. Kom løg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens. Se videoen.
13.
Kom oksekød i gryden. Vask hænder, når du har rørt råt kød. Steg kødet i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
14.
Kom gulerod, hvidløg, paprika, oregano, sukker, tomatpuré og eventuelt pepperoni i gryden, og rør det hele sammen.
15.
16.
17.
Smag kødsaucen til med salt og peber.
18.
19.
Spaghetti:
20.
Kom vand og salt i en stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
21.
Kom spaghetti i gryden. Kog spaghettien i cirka 8 minutter. Se eventuelt det præcise tal på pakken.
22.
Samle pizza:
23.
Del dejen i to. Rul en dejklump ud til den er cirka ½ centimeter tyk. Læg den på bagepapiret. Se videoen.
24.
25.
Fold dejen henover fyldet, så dejen møder hinanden på toppen af pizzaen. Pres dejsiderne på toppen sammen med fingerspidserne, så fyldet ikke løber ud i ovnen. Fortsæt på samme måde med den anden pizza.
26.
Hvis der er meget mel på dejen, kan du evt. pensle den sparsomt med vand. Det giver en mere sprød overflade.
27.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4569 kJ / 1092 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer