1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Sommer>
  5. Hyldeblomstpandekager

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hyldeblomstpandekager:

3.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

4.

Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Pisk det sammen med et piskeris, til dejen er uden klumper.

5.

Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.

6.

Kom vand i en ny skål. Dyp hyldeblomst-buketterne forsigtigt i vandet med blomsterne nedad. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

7.

Varm en stegepande op med ½ teske smør på, og lad smørret smelte.

8.

Dyp hyldeblomst-buketterne i skålen med pandekagedej, så blomsterne er godt dækkede. Kom dem på panden med det samme, og lad dem stege i cirka 1 til 1½ minut.

9.

Læg de færdigbagte hyldeblomst-pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.

10.

Drys dine hyldeblomst-pandekager med sukker.

Næringsindhold per portion

Energi: 255 kJ / 61 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 0,8 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 37 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min