- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Sommer>
- Hyldeblomstpandekager
Hyldeblomstpandekager
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 0 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hyldeblomst-pandekage-hapsere. Lyder det ikke super lækkert? Det er ganske simpelt! Du dypper simpelthen hyldeblomsterne i en tyk pandekagedej og steger dem. Bum. Lækre, søde pandekager med hyldeblomst-smag lige til at spise fra stilken på en varm sommerdag.
Opskriften giver cirka 20 hyldeblomst-pandekager
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hyldeblomstpandekager
Hyldeblomstpandekager:
3 æg
1 spsk. olie
½ dl. grahamsmel
1 ½ dl. hvedemel
3 tsk. sukker
1 knivspids salt
3 dl. mælk
20 hyldeblomst buketter med stilk
Ca. 20 g. smør til stegning
2 spsk. sukker
Æg
Olie - smagsneutral
Grahamsmel
Hvedemel
Sukker
Salt
Mælk
Smør
Køkkenredskaber til hyldeblomstpandekager
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 mellemstore skåle
1 kop
1 piskeris
1 rent viskestykke
1 stegepande
1 paletkniv
Decilitermål
Spiseske
Teske
Mellem røreskål
Kop
Piskeris
Viskestykke
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hyldeblomstpandekager:
3.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Pisk det sammen med et piskeris, til dejen er uden klumper.
5.
Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.
6.
Kom vand i en ny skål. Dyp hyldeblomst-buketterne forsigtigt i vandet med blomsterne nedad. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
7.
8.
Dyp hyldeblomst-buketterne i skålen med pandekagedej, så blomsterne er godt dækkede. Kom dem på panden med det samme, og lad dem stege i cirka 1 til 1½ minut.
9.
Læg de færdigbagte hyldeblomst-pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
10.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 255 kJ / 61 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 0,8 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer