Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Smuldr gæren i en stor skål.
Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

7.

Rør pizzamel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

8.

Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.

Topping:

9.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

10.

Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.

11.

Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.

12.

Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Se videoen.

Saml pizza:

13.

Tænd ovnen på 225 grader.

14.

Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.

15.

Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
Se videoen.

16.

Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

17.

Smør pizzaen med 1 spiseske olie.

18.

Fordel nu ¼ kartoffelskiver, ¼ porreskiver og ¼ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.
Fordel nu en sjettedel af kartoffelskiverne, en sjettedel af porreskiverne og en sjettedel af hytteosten på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.
Fordel nu ½ kartoffelskiver, ½ porreskiver og ½ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.

Bag pizza:

19.

Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og ost. Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter.
Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 6 stykker pizzadej, al topping og al osten.
Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar.

20.

Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.

Næringsindhold per portion

Energi: 5032 kJ / 1204 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 29 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Porrer

Porrer

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 22 min