
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Hotdogbrød
Hotdogbrød
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Nem

Ja, man kan købe pølsebrød til sine hotdogs færdigbagte... Men de er bare slet slet ikke ligeså lækre, som når du bager dem selv. Giv din hotdog en upgrade med opskriften på de her hjemmebagte brød. Opskriften giver cirka 8 brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hotdogbrød
Ingredienser
1 ½ dl. mælk
1 ½ dl. vand
25 g. gær
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ spsk. sukker
100 g. grahamsmel
350 g. hvedemel

Mælk

Vand

Gær

Olie - smagsneutral

Salt

Sukker

Grahamsmel

Hvedemel
Køkkenredskaber til hotdogbrød
Bagepapir
1 bageplade
1 lille gryde
1 stor skål
1 røreske
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 rent viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist

Bagepapir

Bageplade

Lille gryde

Stor røreskål

Røreske

Decilitermål

Spiseske

Teske

Køkkenvægt

Viskestykke

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet og mælken i en skål.
6.
Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt sukker. Rør, til gæren er opløst.
7.
Tilsæt olie og salt. Rør rundt.
8.
Tilsæt grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør rundt.
9.
Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
10.
Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne i mindst 5 minutter. Se videoen.
Form hotdogbrødene:
11.
Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til aflange pølsebrød. Se videoen.
12.
Læg dem på bagepladen tæt op ad hinanden. Der skal maks være 1 centimeter mellem brødene, så de hæver ind i hinanden.
13.
Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 30-40 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
14.
Pensl brødene med mælk. Se videoen.
Bag hotdogbrødene:
15.
Sæt fadet på en rist midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Se videoen.
16.
Lad brødene køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 975 kJ / 233 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 78 %
Fedt: 11 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer