
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Hjernemuffins
Hjernemuffins
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Pynt dine græskarmuffins med bloddryppende hjerner, så har du de perfekte muffins til halloweenfesten.
Opskriften giver 12 store græskarmuffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hjernemuffins
Muffins:
340 g. græskar
4 æg
300 g. sukker
4 ½ dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 dl. olie
100 g. chokolade eller andre smagsgivere
Pynt:
1 pakke rød fondant
1 pakke hvid fondant
2 dl. flormelis
2 spsk. vand
Rød konditorfarve

Hokkaidogræskar (orange)

Æg

Sukker

Hvedemel

Bagepulver

Olie - smagsneutral

Mørk chokolade

Fondant

Flormelis

Vand

Konditorfarve (frugtfarve)
Køkkenredskaber til hjernemuffins
12 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 rivejern
1 kop
2 store skåle
1 elpisker
1 dejskraber
Mikrobølgeovn
1 lille skål
1 bagepensel

Muffinforme - amerikanske

Metal muffinsform

Bagerist

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Rivejern

Kop

Stor røreskål

Elpisker

Dejskraber

Lille røreskål

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Dej:
4.
Riv græskarret (med skræl) på et rivejern. Se videoen.
5.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter.
7.
Kom mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.
8.
Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.
9.
Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.
10.
Tilsæt dit yndlingsfyld, og rør rundt. Brug for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.
11.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
12.
Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
13.
Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Se videoen.
Pynt:
14.
Kom den hvide og den røde fondant i en skål. Varm det i mikroovnen i 10-15 sekunder, til fondanten er blød.
15.
Ælt fondanten med hænderne, til det er blevet en ensartet masse.
16.
Kom flormelis på bordet, og rul fondanten til tynde pølser. Form dem til hjerner ved at snofolde dem mellem hinanden dem. Se billedet.
17.
Kom flormelis i en skål, og tilsæt 2 spiseskeer rød frugtfarve. Kom først 1 spiseske vand i, og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Hvis det er svært at røre, kan du putte et par dråber ekstra vand i.
18.
Fordel cirka en spiseske af glasuren på din kage, kom derefter hjernerne ovenpå.
19.
Pensel lidt rød frugtfarve ovenpå hjernerne. Server dine hjerne-muffins. Nam, nam!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2134 kJ / 510 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 2,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer