- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Hjemmelavet karamelsovs
Hjemmelavet karamelsovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Har du prøvet at få karamelsovs ovenpå din is? Hvad med ovenpå din havregrød? Hvad med selv at prøve at lave den, så har du også til at komme det ovenpå lige det du godt kan lide :)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hjemmelavet karamelsovs
Karamelsovs:
200 g. sukker
Evt. 1 dl. vand
50 g. smør
1 ½ dl. fløde
½ tsk. salt
Sukker
Vand
Smør
Piskefløde
Salt
Køkkenredskaber til hjemmelavet karamelsovs
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1mellemstor gryde
1 grydeske
1 patentglas /sylteglas
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Mellem gryde
Grydeske
Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Karamelsovs:
3.
4.
Kom sukker og eventuelt vand i en gryde og tænd på middel varme. Vandet forhindrer sukkeret i at brænde fast i gryden.
5.
Lad det koge ved svag varme, til det begynder at blive gyldent i kanten af gryden. Det tager cirka 15 minutter. Ryst gryden let, hvis sukkeret ikke smelter jævnt. Pas på du ikke brænder dig. Det er meget varmt!
6.
Skru ned på lav varme, når karamelsovsen laver store bobler og er gyldent. Tilsæt smørret, og rør rundt. Karamellen bruser lidt op.
7.
Varm eventuelt fløden op i en gryde eller mikroovn. Ellers vil den bruse voldsomt op, når du kommer den i karamellen.
8.
Kom fløden i lidt ad gangen, mens du rører hele tiden. Tilsæt salt.
9.
10.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1790 kJ / 428 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 16 g.
Kostfibre: 0 %