- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Hjemmelavet aioli
Hjemmelavet aioli - hvidløgsmayonnaise
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Svær
Aioli er en hvidløgsmayonnaise, som er lavet af æg, olie og hvidløg. Det er en fransk opskrift, som betyder “hvidløg og olie” . Aioli smager godt til mange forskellige retter, som fisk, kød, grøntsager og pommes frites. Aioli er også en god dip til chips, brød eller grøntsagsstave. Aioli er nem at lave selv, men man skal være tålmodig og piske olien i meget langsomt, så mayonnaisen ikke skiller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hjemmelavet aioli
Aioli
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
3 pasteuriserede æggeblommer (1 ½bæger)
1 pasteuriseret æggeblomme (1 bæger)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. eddike eller citronsaft
1 ½ tsk. eddike eller citronsaft
½ tsk. eddike eller citronsaft
2 dl. smagsneutral olie eller olivenolie
3 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
1 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
3 fed hvidløg
4 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Evt. 1 tsk. dijonsennep
Evt. 1 ½ tsk. dijonsennep
Evt. ½ tsk. dijonsennep
Æggeblommer (pasteuriserede)
Salt
Eddike - lagereddike
Olivenolie
Hvidløg
Peber
Dijonsennep
Køkkenredskaber til hjemmelavet aioli
1 elpisker eller stavblender
1 decilitermål
1 hvidløgspresser
1 stor skarp kniv
1 sæt måleskeer
1 skærebræt
1 urtekniv
Elpisker
Decilitermål
Hvidløgspresser
Stor skarp kniv - kokkekniv
Måleskeer
Skærebræt
Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Aioli:
3.
Kom æggeblommerne, salt, sennep og eddike op i en stor skål. Pisk det sammen med en håndmikser.
4.
Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive til en tyk mayonnaise. Se videoen.
5.
Pil og pres hvidløgene med en hvidløgspresser. Se videoen.
6.
Rør det pressede hvidløg i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer