- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Pisket dej>
- Hindbærroulade med flødeskum
Hindbærroulade med flødeskum
Samlet tid: 80 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
En roulade skaber altid glæde. Denne udgave er med hindbær, men du kan faktisk bruge lige præcis, den frugt du bedst kan lide. Eller måske har dine forældre et glas syltetøj som trænge til at blive brugt? Du bestemmer, det er 100% din kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hindbærroulade med flødeskum
Kagebund:
4 æg
100 g. sukker
60 g. hvedemel
60 g. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. sukker til bagepapir
Fyld:
200 g. hindbærmarmelade
Pynt:
2½ dl. piskefløde
Friske hindbær
Æg
Sukker
Hvedemel
Kartoffelmel
Bagepulver
Hindbærmarmelade
Piskefløde
Hindbær
Køkkenredskaber til hindbærroulade med flødeskum
1 køkkenvægt
1 teske
2 ark bagepapir
1 bageplade
2 store skåle
1 elpisker
1 si
1 dejskraber
1 spiseske
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Teske
Bagepapir
Bageplade
Stor røreskål
Elpisker
Si
Dejskraber
Spiseske
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rouladebund:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Kom det op i en skål. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Pisk æg og sukker sammen i 4 minutter. Se videoen.
6.
Bland mel og bagepulver sammen i en skål og si det i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
7.
Kom bagepapir på en bageplade.
8.
Fordel dejen forsigtigt på bagepapiret, til dejen kommer helt ud til kanten. Pas på du ikke ødelægger luftboblerne i dejen.
9.
Bag bunden i ovnen i 6-7 minutter.
10.
Tag bunden ud af ovnen og lad den stå et øjeblik.
11.
Kom 2 spiseskefulde sukker på et nyt stykke bagepapir. Tag fat i to hjørner af bagepapiret, og løft forsigtigt rouladebunden op. Læg den på bagepapiret med sukker, så der nu er bagepapir på begge sider af rouladebunden.
12.
Hiv det bagepapir, der har været i ovnen, af rouladebunden.
Samle roulade:
13.
Kom syltetøjet på hele fladen, undtagen 4 centimeter langs den lange kant væk, som vender væk fra dig.
14.
Brug bagepapiret som kagebunden ligger på til at rulle rouladen stramt sammen.
15.
Lad rouladen køle helt af inde i bagepapiret inden den pyntes.
Pynte roulade:
16.
Pisk piskefløden til skum. Se videoen.
17.
Kom flødeskummet i en sprøjtepose med tylle, og pynt rouladen. Se videoen.
18.
Vask hindbærerne og tør dem med et rent viskestykke.
19.
Pynt rouladen med hindbærerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 8795 kJ / 2102 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt: 43 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer