Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hasselbach pastinakker:

3.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

4.

Skyl og skræl pastinakkerne. Skær enderne af.

5.

Gør et viskestykke fugtigt, og læg det på køkkenbordet. Læg to skærebrætter på viskestykket, og læg en pastinak ned imellem dem. Sørg for, at pastinakken ligger fast, så den ikke triller nogen vegne.

6.

Skær meget tynde riller i hele pastinakken med en stor skarp kniv. Du kan skære, indtil kniven rammer skærebrætterne. På den måde kommer kniven ikke helt igennem pastinakken.

7.

Fortsæt på samme måde med resten af pastinakkerne.

8.

Kom bagepapir på en bageplade.

9.

Fordel pastinakkerne på bagepladen med rillerne opad.

10.

Hæld olien op i en lille skål, og pensl pastinakkerne med olien.

11.

Drys pastinakkerne med timian og salt.

12.

Giv dine hasselback pastinakker cirka 30 minutter, eller til de er møre og gyldne. Du kan teste det ved at stikke en kniv ned i dem og se, om den slipper.

Næringsindhold per portion

Energi: 665 kJ / 159 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 11 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 36 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min