- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Hårdkogte æg
Hårdkogte æg
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hårdkogte æg vil sige, at du koger æggene, så blommen bliver helt fast. Hårdkogte æg skal typisk koge 9-10 minutter, men følg trin-for-trin opskriften her for at få det perfekte resultat. Hårdkogte æg er gode i salater, som pålæg i fx en æggesalat. Hårdkogte æg kan opbevares 2-3 dage i køleskab.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hårdkogte æg
1-5 æg
ca. ½ l vand
1 tsk. salt
Æg
Vand
Salt
Køkkenredskaber: til hårdkogte æg
1 lille gryde
1 kødnål
1 ske eller 1 lille si
1 sæt grydelapper
1 dørslag
1 lille skål
Lille gryde
Kødnål
Spiseske
Grydelapper
Dørslag
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge æg:
3.
Bring vand i kog i en gryde, så der er 3-4 centimeter vand i bunden af gryden. Hvis du bruger mindre vand, skal du passe på, at gryden ikke koger tør.
4.
Skru op for til høj varme og tilsæt salt.
5.
Prik eventuelt æggene med en kødnål i begge ender, så de ikke revner under kogning.
6.
Skru ned på lav varme, så vandets temperatur er under kogepunktet. Ellers får æggene en gummiagtig konsistens.
7.
Læg æggene forsigtigt ned i det kogende vand med en ske eller i en lille sigte. Læg låg på.
8.
Kog æggene i 9-10 minutter.
Pille æg:
9.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld æggene op i et dørslag.
10.
Kom æggene over i en lille skål med koldt vand.
11.
Bank ægget mod bordet, så skallen går lidt i stykker. Pil ægget. Fortsæt med de øvrige æg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 309 kJ / 74 kcal
Protein: 36 %
Kulhydrat: 2 %
Fedt: 61 %
Kostfibre: 0 %