- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Halloween pandekager
Halloween pandekager med fyld
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Klar til skræmmende Halloween? Så lad os gøre det lidt sjovere med opskriften på Halloween pandekager med fyld. Join os, når vi bager grønne pandekager og skære uhyggelige ansigter ud af dem. Du kan bruge færdige pandekager, hvis det skal gå ekstra hurtigt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til halloween pandekager
Spinatpandekager:
100 g spinat
200 g spinat
50 g spinat
4 æg
6 æg
2 æg
1 knivspids salt
1 knivspids salt
1 lille knivspids salt
50 g grahamsmel
75 g grahamsmel
25 g grahamsmel
150 g hvedemel
225 g hvedemel
75 g hvedemel
2 ½ dl mælk
3 ½ dl mælk
1 dl mælk
2 spsk. smør eller olie til stegning
3 spsk. smør eller olie til stegning
1 spsk. smør eller olie til stegning
Tomatsovs med kylling:
1 løg
2 løg
1 lille løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
400 g hakket kylling
600 g hakket kylling
200 g hakket kylling
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
3 gulerødder
5 gulerødder
2 gulerødder
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 tsk. tørret oregano
1 ½ tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret oregano
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Pynt:
1 gulerod fx revet til hår
2 gulerod fx revet til hår
1 gulerod fx revet til hår
1 snackpeber fx til mund
2 snackpebre fx til mund
1 snackpeber fx til mund
6 cherrytomater fx til øjne
10 cherrytomater fx til øjne
4 cherrytomater fx til øjne
2 dl creme fraiche
3 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche
50 g revet ost fx til hår
75 g revet ost fx til hår
25 g revet ost fx til hår
Spinat
Æg
Salt
Grahamsmel
Hvedemel
Mælk
Olie - smagsneutral
Løg
Hvidløg
Hakket kyllingekød
Hakkede tomater
Gulerod
Paprika
Oregano (tørret)
Peber
Snackpeber
Cherrytomat
Creme fraiche
Revet ost
Køkkenredskaber til halloween pandekager
1 foodprocessor eller minihakker
1 køkkenvægt
1 stegepande
1 stor skål
1 mellemstor skål
1 rivejern
1 decilitermål
1 sæt måleskeer
1 rent viskestykke
1 kop
1 piskeris
1 skærebræt
1 paletkniv
1 stor skarp kniv
1 urtekniv
1 kniv (bestik)
1 spiseske
1 tyndskræller eller skrællekniv
Minihakker
Køkkenvægt
Stegepande
Stor røreskål
Mellem røreskål
Rivejern
Decilitermål
Måleskeer
Viskestykke
Kop
Piskeris
Skærebræt
Paletkniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Kniv bestik
Spiseske
Tyndskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Spinatpandekager:
3.
Kom spinaten op i en stor skål med vand, og skyl den grundigt. Tør den i et rent viskestykke. Se videoen.
4.
Kom spinaten op i en foodprocessor eller en minihakker.
5.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i blenderglasset til spinaten. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
6.
Tilsæt salt, og blend spinaten, til den er helt findelt. Kom spinat- og æggemassen op i en skål.
7.
Tilsæt grahamsmel og hvedemel. Rør rundt med et piskeris, til massen er helt ensartet.
8.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, og rør rundt undervejs. Pandekagedejen er klar, når al mælken er tilsat.
9.
Sæt en stegepande på komfuret, og skru op på middelhøj varme.
10.
Kom lidt smør eller olie på panden, og fordel et tyndt lag pandekagedej på panden. Se videoen.
11.
Steg pandekagen i 1-2 minutter på hver side, og fortsæt på samme måde med resten af pandekagedejen. Gem pandekagerne med et viskestykker over.
Tomatsovs med kylling:
12.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
13.
Pil hvidløget, og hak eller pres det. Se videoen.
14.
Vask gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Se videoen.
15.
Kom olie på en pande, og skru op til middel varme. Svits løg og hvidløg i cirka 3 minutter. Se videoen.
16.
Tilsæt revet gulerod og hakket kylling. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Lad det stege, til det er lidt gyldent. Det tager cirka 5 minutter.
17.
Tilsæt de hakkede tomater, og lad dem simre med i et par minutter.
18.
Tilsæt paprika, oregano, salt og peber. Smag retten til.
Samling af pandekagerne:
19.
Vask guleroden, og skær den i ultratynde strimler med en skrællekniv til hår. Se videoen.
20.
Vask peberfrugten, og skær den i strimler. Se videoen.
21.
Skyl cherrytomaterne.
22.
Smør creme fraiche på den ene halvdel af spinatpandekagerne.
23.
Kom tomatsovs med kylling på pandekagerne. Drys med revet ost.
24.
Brug en lille skarp kniv til at skære uhyggelige ansigter i den anden halvdel af spinatpandekagerne, og læg dem ovenpå.
25.
Pynt ansigterne med grøntsager, og brug resten som gnavegrønt.
26.
Server straks, så fyldet stadig er lunt. Yum, yum!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer