Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bag gulerødderne:

3.

Tænd ovnen på 200 grader. 

4.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade.

5.

Skyl gulerødderne, og skræl dem. Læg dem på bagepapiret. Se videoen.

6.

Hæld olie og salt over gulerødderne, og pak dem ind i bagepapiret.

7.

Bag gulerødderne i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre. Lad dem køle af.

Gulerodsdip:

8.

Kom gulerødderne i en blender, og blend, til de er finthakkede. Se videoen.

9.

Pres saften af limen, til du har cirka ½ spiseskefuld limesaft. Se videoen.

10.

Kom limesaft, creme fraiche og spidskommen i blenderen med gulerødderne. Blend et øjeblik, til du har en ensartet dip. Smag til med salt, limesaft og spidskommen.

Tilbehør:

11.

Rist rugbrødet med en brødrister, og skær det i stave, så du kan dyppe dem i ærtedippen.

Næringsindhold per portion

Energi: 368 kJ / 88 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 29 %

Fedt: 66 %

Heraf mættet fedt: 3,1 g

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Blender, sådan bruger du den

Blender, sådan bruger du den

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Rødbedepesto

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Remoulade

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Ærtecreme

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Tzatziki

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min