- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Smørelse og dip>
- Gulerodsdip
Gulerodsdip
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium
Jo jo jo, man kan sagtens dyppe gulerødder i sig selv. Hvis man altså lige laver den her gulerods-dippe-dyp. For den er nemlig god - og super til at redde triste gulerødder fra at dø i grøntsagsskuffen.
Tip: Server med grøntsagsstave i stedet for rugbrødsstænger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodsdip
Gulerodsdip:
4 gulerødder (ca. 250 g)
½ spsk. olie
1 tsk. salt
¼ lime
100 g creme fraiche
¼ tsk. stødt spidskommen
Tilbehør:
4 skiver rugbrød
Gulerod
Olie - smagsneutral
Salt
Lime
Creme fraiche
Stødt spidskommen
Rugbrød
Køkkenredskaber til gulerodsdip
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
Bagepapir
1 bageplade
1 blender
1 citruspresser
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Bagepapir
Bageplade
Søjleblender
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bag gulerødderne:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
5.
Skyl gulerødderne, og skræl dem. Læg dem på bagepapiret. Se videoen.
6.
7.
Bag gulerødderne i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre. Lad dem køle af.
Gulerodsdip:
8.
Kom gulerødderne i en blender, og blend, til de er finthakkede. Se videoen.
9.
Pres saften af limen, til du har cirka ½ spiseskefuld limesaft. Se videoen.
10.
Kom limesaft, creme fraiche og spidskommen i blenderen med gulerødderne. Blend et øjeblik, til du har en ensartet dip. Smag til med salt, limesaft og spidskommen.
Tilbehør:
11.
Rist rugbrødet med en brødrister, og skær det i stave, så du kan dyppe dem i ærtedippen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 368 kJ / 88 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt: 3,1 g
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer