
Guacamole
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det er aldrig en dårlig ide, at lave guacamole. Du kan smøre den i hjemmelavede burgere, eller bare dyppe grøntsager eller sprøde brødstænger direkte i – haps!
Tip: Giv guacamolen et ekstra spark, med lidt chili eller mere hvidløg. Du kan også tilsætte finthakkede tomater.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til guacamole
Ingredienser:
2 modne avocadoer
3 modne avocadoer
1 moden avocado
⅓ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 limefrugt
1 ½ limefrugt
½ limefrugt
½ dl. cremefraiche 9 %
¾ dl. cremefraiche 9 %
¼ dl. cremefraiche 9 %
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt

Avocado

Hvidløg

Lime

Creme fraiche

Salt
Køkkenredskaber: til guacamole
1 målebæger
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 spiseske
1 skål
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 teske

Målebæger

Urtekniv

Skærebræt

Spiseske

Mellem røreskål

Hvidløgspresser

Gaffel

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen. Se videoen.
Flæk avocadoen på langs og fjern stenen. Se videoen.
4.
Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom det i en skål.
5.
Tag en hvidløgspresser. Pil hvidløget, og pres det ned i skålen. Se videoen.
6.
Skær limefrugten over, og pres saften ned i skålen. Se videoen.
7.
Tag en gaffel. Mos avocadokødet med gaflen, til der ikke er flere klumper.
8.
Kom cremefraiche i skålen, og rør det sammen.
9.
Smag guacamolen til med salt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 628 kJ / 150 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 25 %
Fedt: 70 %
Heraf mættet fedt: 2,05 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer