
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Grov pizzadej
Grov pizzadej med rugmel
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grov pizzadej
Ingredienser
2 ½ dl vand
3 ¾ dl vand
1 ¼ dl vand
25 g. gær
40 g. gær
15 g. gær
4 dl pizzamel eller hvedemel
6 dl pizzamel eller hvedemel
2 dl pizzamel eller hvedemel
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 dl rugmel
3 dl rugmel
1 dl rugmel

Vand

Gær

Pizzamel

Sukker

Salt

Olie - smagsneutral

Rugmel
Køkkenredskaber til grov pizzadej
1 stor skål
1 decilitermål
1 grydeske
2 teskeer
1 spiseske
1 køkkenvægt
Husholdningsfilm
2 bageplader
Bagepapir
1 brødkniv
1 kagerulle

Stor røreskål

Decilitermål

Grydeske

Teske

Spiseske

Køkkenvægt

Husholdningsfilm

Bageplade

Bagepapir

Brødkniv

Kagerulle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
Se videoen.
Se videoen.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt 2 deciliter af pizzamelet, og rør rundt.
Tilsæt 3 deciliter af pizzamelet, og rør rundt.
Tilsæt 1 deciliter af pizzamelet, og rør rundt.
7.
Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
8.
Tilsæt resten af pizzamelet og alt rugmelet. Rør rundt.
9.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Se videoen.
10.
Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
11.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
12.
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Forme pizzaerne:
13.
Tænd ovnen på 225 grader.
14.
Kom bagepapir på to bageplader.
15.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
16.
Del dejen i to lige store stykker.
17.
Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.
18.
Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.
Fyld på pizzaerne og bag dem:
19.
Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.
20.
Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.
21.
Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1450 kJ / 345 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 77 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer