Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizzadej:

3.

Smuldr gæren i en stor skål.
Se videoen.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt 2 deciliter af pizzamelet, og rør rundt.

Tilsæt 3 deciliter af pizzamelet, og rør rundt.

Tilsæt 1 deciliter af pizzamelet, og rør rundt.

7.

Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.

8.

Tilsæt resten af pizzamelet og alt rugmelet. Rør rundt.

9.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Se videoen.

10.

Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.

11.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.

12.

Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

Forme pizzaerne:

13.

Tænd ovnen på 225 grader.

14.

Kom bagepapir på to bageplader.

15.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

16.

Del dejen i to lige store stykker.

17.

Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.

18.

Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.

Fyld på pizzaerne og bag dem:

19.

Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.

20.

Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.

21.

Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1450 kJ / 345 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 77 %

Fedt: 13 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min