Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fyld:

3.

Tag et skærebræt og en stor, skarp kniv frem. Pil, og hak løget fint.

4.

Skyl chilien. Tag en kniv, og skær chilien over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.

5.

Skær kartoflerne i små tern. Se videoen.

6.

Tag en gryde frem. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og chili i gryden. Lad det hele svitse, mens du rører rundt. Se videoen.

7.

Kom garam masala, stødt koriander og gurkemeje i gryden, og lad det svitse i et par minutter. Skru ned for varmen.

8.

Kom kartoffeltern og ærter i gryden, og lad det stege et par minutter ved svag varme. Krydr med salt og peber. Se videoen.

9.

Lad grøntsagerne køle af, inden du samler dine samosaer.

Saml samosaerne:

10.

Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på 2 bageplader.

11.

Tag en kop, en gaffel og en bagepensel frem. Slå et æg ud i koppen, og pisk ægget sammen med gaflen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

12.

Tag en lille, skarp kniv. Læg en plade filodej ud på køkkenbordet, og skær den ud i 3 lige store rektangler på den lange led. Se videoen.

13.

Læg 1 spiseskefuld grøntsagsfyld på den ene ende af hvert rektangel af filodejen, så der er cirka 2 centimeter ud til kanterne af dejen. Du må ikke komme for meget på, for så kan du ikke lukke samosaerne. Se videoen.

14.

Fold dejen til hver samosa 4 gange. 1. gang: Tag fat i det ene hjørne af filodejen i den ende, hvor fyldet er. Fold hjørnet skråt ind over fyldet, så det laver en trekant.

15.

2. gang: Fold trekanten ind over filodejen. Pensl med det sammenpiskede æg på den del af filodejen, der er ved siden af fyldet.

16.

3. gang: Fold trekanten med fyldet henover det stykke dej, du penslede med æg. Ægget fungerer som en slags lim. Pensl igen med æg.

17.

4. gang: Fold dej-trekanten en sidste gang. Nu er samosaen helt lukket, og der kan ikke ryge noget fyld ud.

18.

Tag den lille, skarpe kniv, og skær resten af dejen væk. Gør det samme for de to andre rektangler af filodejen. Gør nu det samme med de 3 andre plader filodej. Så har du til sidst 12 samosaer.

19.

Læg dine samosaer på bagepladerne. Kom olie i en kop, og pensl samosaerne med olien.

20.

Bag samosaerne i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

21.

Servér dine grøntsags-samosaer lune.

Næringsindhold per portion

Energi: 423 kJ / 101 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 0,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Samosa, skære filodej ud

Samosa, skære filodej ud

Samosa, komme fyld i

Samosa, komme fyld i

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 117 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 100 min