- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Grøntsagspakker
Grøntsagspakker
Samlet tid: 155 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Det er ikke helt ligesom juleaften, når du sætter tænderne i disse lækre grøntsagspakker, men næsten! Pakkerne gemmer på en smagsbombe, som endda også smager godt kold. Så de er perfekte til madpakken ;)
Opskriften giver cirka 15 grøntsagspakker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsagspakker
Dej
300 g. hvedemel
1 tsk. olie
1 tsk. groft salt
1 dl. vand
Fyld
200 g. kartofler
100 g. gulerødder
150 g. persillerod
1 spsk. olie
1 spsk. stærk karry
100 g. frosne ærter, optøede
2 tsk. groft salt
1 æg til pensling
Yoghurtdip
4 dl. yoghurt naturel
4 fed hvidløg
2 dl. bredbladet persille
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Hvedemel
Olie - smagsneutral
Salt
Vand
Kartoffel
Gulerod
Persillerod
Karry
Ærter
Æg
Yoghurt naturel
Hvidløg
Persille
Peber
Køkkenredskaber til grøntsagspakker
2 måleskeer
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 gaffel
2 mellem skåle
1 lille skål
1 bageplade
1 bagepensel
1 hvidløgspresser
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
Bagepapir
Husholdningsfilm
1 kagerulle
1 røremaskine
1 røreske
1 kniv
Måleskeer
Urtekniv
Skærebræt
Gaffel
Mellem røreskål
Lille røreskål
Bageplade
Bagepensel
Hvidløgspresser
Målebæger
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Bagepapir
Husholdningsfilm
Kagerulle
Foodprocessor
Røreske
Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
Fyld:
5.
Skræl kartoflerne, og kom dem i gryden. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og kog kartoflerne i 10 minutter. Se videoen.
6.
Skræl gulerødder, og skær enderne af. Se videoen.
7.
Skræl persillerødder, og skær enderne af. Se videoen.
8.
Kog gulerødderne og persillerødderne sammen med kartoflerne i 10 minutter.
9.
Hæld vandet fra kartofler og grøntsager. Skær kartofler, gulerødder og persillerod i mindre stykker. Brug samme metode til de andre grøntsager. Se videoen.
10.
Forme:
11.
12.
13.
14.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pensel kanten på en dej-cirkel med æg, så ægget virker som lim. Fold dejen hen over fyldet, så det danner en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel, og læg grøntsags-pakkken på bagepladen. Gør det samme for alle grøntsags-pakkerne. Se videoen.
15.
Yoghurtdip:
16.
Tag en lille skål. Pres hvidløget, og kom det op i skålen. Hæld yoghurt i skålen, og rør det sammen. Se videoen.
17.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer