- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Madbrød>
- Grissini
Grissini
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Grissini er italienske brødstænger, som er tørre og sprøde. De er perfekte til at dippe-dutte i din ynglings-dip.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grissini
Grissini:
1,5 dl. vand
2¼ dl. vand
¾ dl. vand
½ pakke gær
¾ pakke gær
¼ pakke gær
1 æg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 dl. grahamsmel
1½ dl. grahamsmel
½ dl. grahamsmel
ca. 3½ dl. hvedemel
ca. 5¼ dl. hvedemel
ca. 1¾ dl. hvedemel
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 æg til pensling
½ dl. sesamfrø
¾ dl. sesamfrø
¼ dl. sesamfrø
½ dl. birkes
¾ dl. birkes
¼ dl. birkes
½ dl. nigellafrø
¾ dl. nigellafrø
¼ dl. nigellafrø
Vand
Gær
Æg
Olivenolie
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Sesamfrø
Birkes
Nigellafrø
Køkkenredskaber til grissini
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 lille gryde
1 stor skål
1 kop
1 røreske
1 rent viskestykke
1-2 ark bagepapir
1 bageplade
1 lille skål
1 gaffel
1 bagepensel
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Lille gryde
Stor røreskål
Kop
Røreske
Viskestykke
Bagepapir
Bageplade
Lille røreskål
Gaffel
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grissini:
3.
Varm vandet til det er lunkent. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
4.
Opløs gæren i vandet.
5.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Tilsæt olie og grahamsmel.
7.
Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør rundt undervejs.
8.
Vend dejen ud på bordet, og ælt den færdig. Måske skal du bruge lidt ekstra mel. Se videoen.
9.
Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve en time.
10.
Kom bagepapir på en bageplade.
11.
Del dejen i to. Del hver dejklump i 16 stykker, så du får 32 klumper dej i alt.
12.
Drys mel på bordet, og tril hver lille dejklump til en lang, tynd stang på tykkelse med en blyant.
13.
Læg grissinierne på bagepladen, og dæk dem til med et viskestykke.
14.
Lad grissinierne hæve i cirka 20 minutter, mens ovnen varmer op.
15.
Tænd ovnen på 175 grader.
16.
Slå et æg ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder. Se videoen.
17.
Pensl grissinierne med ægget, og drys med sesamfrø, birkes og nigellafrø. Se videoen.
18.
Bag dine grissini i cirka 20 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1695 kJ / 405 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 1,4 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer