1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Verdensmad>
  5. Nord-, Syd- og Mellemamerika>
  6. Amerikansk>
  7. Grillede hotdogbrød med hjemmelavet ketchup

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ketchup:

3.

Skyl tomaterne og æblet. Skær æblet ud i kvarte, og skær kernehuset ud. Skær tomater og æble i små tern. Læg dem i en skål.

Ketchup: Skyl tomaterne og æblet. Skær æblet ud i kvarte, og skær kernehuset ud. Skær tomater og æble i små tern. Læg dem i en skål.

Ketchup: Skyl tomaterne og æblet. Skær æblet ud i kvarte, og skær kernehuset ud. Skær tomater og æble i små tern. Læg dem i en skål.

4.

Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
Pil, og hak løg og hvidløg fint.
Se videoen.

5.

Varm olien op i en gryde.
Varm olien op i en gryde.

6.

Kom tomater, løg, æble og hvidløg i gryden. Rør, og svits i 1 minut.
Kom tomater, løg, æble og hvidløg i gryden. Rør, og svits i 1 minut.
Kom tomater, løg, æble og hvidløg i gryden. Rør, og svits i 1 minut.

7.

Tilsæt eddike og brun farin. Læg låg på gryden, og kog, indtil ketchuppen er tyk. Det tager cirka 20 minutter. Rør med jævne mellemrum. Sluk for kogepladen, og tag gryden af varmen.

8.

Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend ketchuppen med en stavblender. Du kan også komme ketchuppen i en blender. Få eventuelt hjælp af en voksen.
Se videoen.

9.

Smag ketchuppen til med salt, peber, brun farin og eddike.

10.

Kom ketchuppen i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er helt kold.
Kom ketchuppen i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er helt kold.
Kom ketchuppen i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er helt kold.

Hotdogbrød-dej:

11.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

12.

Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

13.

Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

14.

Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt. Rør det sammen.
Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt. Rør det sammen.
Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt. Rør det sammen.

15.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den slipper bordet, og er en sammenhængende klump. Se videoen.

16.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.

Form og gril hotdogbrødene:

17.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i 4-6 stykker.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i 6-9 stykker.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i 2-3 stykker.

18.

Rul stykkerne ud med en kagerulle til runde, flade hotdog-brød. De skal være cirka ½-1 centimeter tykke.
Rul stykkerne ud med en kagerulle til runde, flade hotdog-brød. De skal være cirka ½-1 centimeter tykke.

19.

Grill hotdogbrødene på en grill i cirka 2 minutter på hver side. De skal være gyldne og gennembagte. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hvis du ikke har en grill, kan du bruge en varm stegepande uden olie.
Grill hotdogbrødene på en grill i cirka 2 minutter på hver side. De skal være gyldne og gennembagte. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hvis du ikke har en grill, kan du bruge en varm stegepande uden olie.
Grill hotdogbrødene på en grill i cirka 2 minutter på hver side. De skal være gyldne og gennembagte. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hvis du ikke har en grill, kan du bruge en varm stegepande uden olie.

Fyld:

20.

Skær spidskålen i tynde strimler. Se videoen.

21.

Gril pølserne på grillen, og byg din hotdog op med brød, spidskål, pølse og top den med din hjemmelavede ketchup.
Gril pølserne på grillen, og byg din hotdog op med brød, spidskål, pølse og top den med din hjemmelavede ketchup.
Gril pølserne på grillen, og byg din hotdog op med brød, spidskål, pølse og top den med din hjemmelavede ketchup.

Næringsindhold per portion

Energi: 3661 kJ / 876 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 43 %

Heraf mættet fedt: 14,5 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Stavblender, sådan bruger du den

Stavblender, sådan bruger du den

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Inspiration

Samlet tid: 140 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min