
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Amerikansk>
- Grillede hotdogbrød med hjemmelavet ketchup
Grillede hotdogbrød med hjemmelavet ketchup
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv hjemmelavede hotdogs på en ny måde! Med grillede fladbrød og hjemmelavet ketchup er hotdogs super lækre.
Opskriften giver 4-6 brød. Hvis du ikke har en grill, kan brødene ristes på en stegepande.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grillede hotdogbrød med hjemmelavet ketchup
Ketchup:
250 g. modne tomater
375 g. modne tomater
125 g. modne tomater
½ æble
¾ æble
¼ æble
½ løg
¾ løg
¼ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ dl. eddike
¾ dl. eddike
¼ dl. eddike
½ dl. brun farin
¾ dl. brun farin
¼ dl. brun farin
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Hotdogbrød:
2 ½ dl. vand
3¾ dl. vand
1¼ dl. vand
25 g. gær
36 g. gær
12 g. gær
2 dl. grahamsmel
3 dl. grahamsmel
1 dl. grahamsmel
4 dl. hvedemel
6 dl. hvedemel
3 dl. hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Tilbehør:
¼ spidskål
½ spidskål
Spidskål
4 pølser
6 pølser
2 pølser

Tomat

Æble

Løg

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Eddike - lagereddike

Brun farin

Salt

Peber

Vand

Gær

Grahamsmel

Hvedemel

Spidskål

Pølser
Køkkenredskaber: til grillede hotdogbrød med hjemmelavet ketchup
1 grill eller stegepande
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor gryde
1 paletkniv
1 grydelåg
1 stavblender eller blender
1 teske
1 lille skål
1 stor skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 kagerulle
1 grilltang

Grill

Køkkenvægt

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem gryde

Paletkniv

Grydelåg

Stavblender

Teske

Lille røreskål

Stor røreskål

Grydeske

Husholdningsfilm

Kagerulle

Grilltang
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ketchup:
3.
Skyl tomaterne og æblet. Skær æblet ud i kvarte, og skær kernehuset ud. Skær tomater og æble i små tern. Læg dem i en skål.
Ketchup: Skyl tomaterne og æblet. Skær æblet ud i kvarte, og skær kernehuset ud. Skær tomater og æble i små tern. Læg dem i en skål.
Ketchup: Skyl tomaterne og æblet. Skær æblet ud i kvarte, og skær kernehuset ud. Skær tomater og æble i små tern. Læg dem i en skål.
4.
Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
Pil, og hak løg og hvidløg fint.
Se videoen.
Se videoen.
5.
Varm olien op i en gryde.
Varm olien op i en gryde.
6.
Kom tomater, løg, æble og hvidløg i gryden. Rør, og svits i 1 minut.
Kom tomater, løg, æble og hvidløg i gryden. Rør, og svits i 1 minut.
Kom tomater, løg, æble og hvidløg i gryden. Rør, og svits i 1 minut.
7.
Tilsæt eddike og brun farin. Læg låg på gryden, og kog, indtil ketchuppen er tyk. Det tager cirka 20 minutter. Rør med jævne mellemrum. Sluk for kogepladen, og tag gryden af varmen.
8.
Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend ketchuppen med en stavblender. Du kan også komme ketchuppen i en blender. Få eventuelt hjælp af en voksen.
Se videoen.
Se videoen.
9.
Smag ketchuppen til med salt, peber, brun farin og eddike.
10.
Kom ketchuppen i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er helt kold.
Kom ketchuppen i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er helt kold.
Kom ketchuppen i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er helt kold.
Hotdogbrød-dej:
11.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
12.
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
13.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
14.
Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt. Rør det sammen.
Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt. Rør det sammen.
Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt. Rør det sammen.
15.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den slipper bordet, og er en sammenhængende klump. Se videoen.
16.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilmen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Form og gril hotdogbrødene:
17.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i 4-6 stykker.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i 6-9 stykker.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i 2-3 stykker.
18.
Rul stykkerne ud med en kagerulle til runde, flade hotdog-brød. De skal være cirka ½-1 centimeter tykke.
Rul stykkerne ud med en kagerulle til runde, flade hotdog-brød. De skal være cirka ½-1 centimeter tykke.
19.
Grill hotdogbrødene på en grill i cirka 2 minutter på hver side. De skal være gyldne og gennembagte. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hvis du ikke har en grill, kan du bruge en varm stegepande uden olie.
Grill hotdogbrødene på en grill i cirka 2 minutter på hver side. De skal være gyldne og gennembagte. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hvis du ikke har en grill, kan du bruge en varm stegepande uden olie.
Grill hotdogbrødene på en grill i cirka 2 minutter på hver side. De skal være gyldne og gennembagte. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hvis du ikke har en grill, kan du bruge en varm stegepande uden olie.
Fyld:
20.
Skær spidskålen i tynde strimler. Se videoen.
21.
Gril pølserne på grillen, og byg din hotdog op med brød, spidskål, pølse og top den med din hjemmelavede ketchup.
Gril pølserne på grillen, og byg din hotdog op med brød, spidskål, pølse og top den med din hjemmelavede ketchup.
Gril pølserne på grillen, og byg din hotdog op med brød, spidskål, pølse og top den med din hjemmelavede ketchup.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3661 kJ / 876 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 14,5 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer