
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Græskarsuppe
Græskarsuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Græskar er ikke kun til for at skræmme naboen væk til halloween. Du kan blandt andet bruge indholdet af dit halloweengræskar til at lave denne cremede suppe med sprøde hasselnødder på toppen.
Imponér familien ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen. Find opskriften her hos GoCook.
Tip: Du kan også bruge et mindre græskar (fx hokkaidogræskar), hvor du også kan bruge skrællen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarsuppe
Suppe:
1 hokkaidogræskar (ca. 400 g renset vægt)
1 ½ hokkaidogræskar (ca. 600 g renset vægt)
½ hokkaidogræskar (ca. 200 g renset vægt)
2 løg
3 løg
1 løg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. karry
1 ½ spsk. karry
½ spsk. karry
200 g røde linser eller gule flækærter
300 g røde linser eller gule flækærter
100 g røde linser eller gule flækærter
8-10 dl vand
12-15 dl vand
4-5 dl vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids friskkværnet peber
1 ½ knivspids friskkværnet peber
½ knivspids peber
50 g hasselnødder
75 g hasselnødder
25 g hasselnødder
2-3 håndfulde frisk koriander
3-4 håndfulde frisk koriander
1-2 håndfulde frisk koriander
Tilbehør:
Græsk yoghurt
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød

Græskar

Løg

Olie - smagsneutral

Karry

Linser (røde)

Vand

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Hasselnødder

Koriander

Græsk yoghurt

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til græskarsuppe
1 køkkenvægt
1 decilitermål
4 måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde med låg
1 grydeske
1 blender
1 stor skål

Køkkenvægt

Decilitermål

Måleskeer

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Mellem gryde

Grydeske

Søjleblender

Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarsuppe:
3.
Vask græskarret. Flæk det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i terninger på cirka 2 x 2 centimeter.
4.
Pil løgene, og hak dem. Se videoen.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
5.
Varm olie i en gryde, og steg løgene klare. Rør rundt undervejs. De må ikke blive brune. Tilsæt karry, og varm det igennem i 2 minutter. Se videoen.
6.
Tilsæt græskarstykkerne, røde linser, vand og grøntsagsbouillon, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.
7.
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
8.
Stil gryden ned i håndvasken. Blend forsigtigt grøntsagerne med en stavblender, til suppen er cremet, og der ikke er flere klumper tilbage. Pas på, for det kan godt sprøjte lidt. Se videoen.
9.
Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Hvis du synes den er for tyk, så tilsæt lidt mere vand.
10.
Smag til med salt, peber og karry.
Tilbehør:
11.
Hak hasselnødderne. Se videoen.
12.
Kom vand i en skål, og skyl din koriander i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak den skyllede koriander. Se videoen.
13.
Varm suppen igennem, hvis den er kølet for meget af. Hæld den varme suppe i dybe tallerkener. Kom en klat græsk yoghurt i, og drys med hasselnødder og koriander. Servér med fuldkornsbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1835 kJ / 437 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer