
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Gode madder
Gode madder
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Giv dine rugbrødsmadder nyt liv. Eksperimenter med en kombination af cremet smørepålæg og lækkert topping. Giv også maddernes facon en overhaling, og brug kage-udstikkere til at forme madderne som hjerter eller stjerner.
Tip: Til topping kan du bruge din yndlingsgrøntsag. Skræl for eksempel en gulerod med en kartoffelskræller, og pynt din mad de tynde strimler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gode madder
Ingredienser
8 skiver rugbrød
12 skiver rugbrød
4 skiver rugbrød
16 spsk. smørrepålæg, f.eks. pesto, sandwich-spread eller remoulade
24 spsk. smørrepålæg, f.eks. pesto, sandwich-spread eller remoulade
8 spsk. smørbarrepålæg, f.eks. pesto, sandwich-spread eller remoulade
18 skiver kødpålæg, feks. hamburgerryg, rullepølse eller kyllingepålæg
24 skiver kødpålæg, f.eks. hamburgerryg, rullepølse eller kyllingepålæg
8 skiver kødpålæg, f.eks. hamburgerryg, rullepølse eller kyllingepålæg
Grøntsager til topping, f.eks. agurk, peberfrugt eller friske krydderurter

Rugbrød

Pesto (grøn)

Skinke (skiveskåret)

Agurk
Køkkenredskaber til gode madder
1 skærebræt
1 brødkniv
1 spiseske
1 kniv
1 lille skarp kniv
1 dørslag

Skærebræt

Brødkniv

Spiseske

Kniv bestik

Urtekniv

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag et skærebræt. Læg rugbrødsskiverne skærebrættet, og skær dem over, så du får 16 halve.
Tag et skærebræt. Læg rugbrødsskiverne skærebrættet, og skær dem over, så du får 24 halve.
Tag et skærebræt. Læg rugbrødsskiverne skærebrættet, og skær dem over, så du får 8 halve.
4.
Smør hvert stykke med smørbart pålæg.
5.
Kom pålæg på.
6.
Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl krydderurter i vandet. Skyl agurk og peberfrugt i koldt vand. Se videoen.
7.
Skær agurk og peberfrugt ud, og hak krydderurterne groft. Pynt rugbrødsmadderne med agurk, peberfrugt og krydderurter. Brug eventuelt udstikkere til at give madderne en sjov form.
8.
Madderne kan spises som de er, eller pakkes i en madkasse og tages med på farten. Velbekomme!
Madderne kan spise som de er, eller pakkes i en madkasse og tages med på farten. Velbekomme!
Madderne kan spise som de er, eller pakkes i en madkasse og tages med på farten. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1682 kJ / 402 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 9,35 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer