- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Giftkage med marcipan og spinat
Giftkage med marcipan og spinat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Vidste du, at du kan lave en helt grøn kage giftkage uden kunstig farve og essens? I GoCooks opskrift har vi brugt spinat til at farve kagen med og marcipan giver smagen. Spinat indeholder det grønne farvestof klorofyl, og man kan faktisk slet ikke smage spinaten. Pynt kagen, som du vil fx med et spindelvæv, så det bliver en Halloweenkage!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til giftkage med marcipan og spinat
Giftkage:
200 g. smør
200 g. sukker
200 g. marcipan
5 æg
1 knivspids salt
100 g. frisk spinat
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Pynt:
100 g. chokolade
100 g. flormelis
kogende vand (til glasur)
1 kiks
Smør
Sukker
Marcipan
Æg
Salt
Spinat
Hvedemel
Bagepulver
Mørk chokolade
Flormelis
Vand
Oreos
Køkkenredskaber til giftkage med marcipan og spinat
1 køkkenvægt
1 kniv bestik
1 teske
1 stor skål
1 elpisker
1 rivejern
1 kop
1 minihakker eller 1 blender
1 rent viskestykke
1 si
1 dejskraber
1 ark bagepapir
1 bradepande (ca. 25 cm x 35 cm)
1 lille skål
1 sprøjtepose eller 1 frysepose
1 saks
Køkkenvægt
Kniv bestik
Teske
Stor røreskål
Elpisker
Rivejern
Kop
Søjleblender
Viskestykke
Si
Dejskraber
Bagepapir
Bradepande
Lille røreskål
Sprøjtepose
Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Giftkage:
3.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
4.
Skær smørret i små tern, og kom dem op i en stor skål, så de kan få stuetemperatur.
5.
Tilsæt sukkeret, og pisk smør og sukker lyst og luftigt.
6.
Riv marcipanen ned i massen. Pisk igen, til massen er helt ensartet. Se videoen.
7.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det ned i minihakkeren. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Tilsæt saltet.
9.
Skyl spinaten grundigt, og tør den helt i et rent viskestykke. Se videoen.
10.
Kom spinaten op til æggene i minihakkeren, og blend massen i 2-3 minutter. Spinaten skal være helt findelt, så den farver æggemassen grøn.
11.
Pisk i den store skål, mens du tilsætter æggemassen lidt ad gangen.
12.
Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
13.
Si hvedemelet og bagepulveret ned i dejen, og vend det hele sammen med en dejskraber.
14.
Kom bagepapir i en bradepanden, og fordel dejen i formen.
15.
Bag kagen i cirka 30 minutter, til den er gennembagt. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kniv ned i dejen. Hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig. Se videoen.
16.
Lad kagen køle helt af, før du pynter den.
Pynt:
17.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Se videoen.
18.
Fordel chokoladen på kagen.
19.
Kom flormelis i en lille skål, og tilsæt kogende vand lidt ad gangen. Rør rundt, til du har en glasur.
20.
Kom glasuren ned i en sprøjtepose eller frysepose, og klip et lille hul nede i spidsen. Pynt kagen med et spindelvæv, der starter oppe i det ene hjørne.
21.
Sæt en kiks som edderkop et sted i spindelvævet, og lav øjne og ben med glasuren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 20418 kJ / 4880 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 133 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer