- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Giftkage med konditorfarve
Giftkage med konditorfarve
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Giftkage, bladankage, grøn kage eller monsterkage. Bradepandekagen med grøn konditorfarve har mange navne. Du får her GoCooks opskrift på den klassiske bradepandekage, men pyntet på en skræmmende, sjov måde til Halloween. Prøv den klassiske opskrift her!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til giftkage med konditorfarve
Giftkage:
4 æg
4 dl mælk
2 spsk. mandel aroma
2 spsk. grøn konditorfarve
400 g. sukker
400 g hvedemel
4 tsk. bagepulver
200 g smør
Pynt:
8 oreos
200 g flormelis
Ca. 1 ½ tsk. vand til glasur
1 pakke chokoladekiks
2 spsk. kakaopulver
25 g smør
Æg
Mælk
Mandelaroma (mandelessens)
Konditorfarve (frugtfarve)
Sukker
Hvedemel
Bagepulver
Smør
Oreos
Flormelis
Vand
Kakaopulver
Køkkenredskaber til giftkage med konditorfarve
1 bradepande på ca. 25 x 35 cm
1 stor skål
1 mellemstor skål
2 små skåle
1 elpisker
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 spiseske
1 kop
1 si
1 lille gryde
1 ark bagepapir
1 lille skarp kniv
1 sprøjtepose eller 1 frysepose
1 saks
Bradepande
Stor røreskål
Mellem røreskål
Lille røreskål
Elpisker
Decilitermål
Køkkenvægt
Måleskeer
Spiseske
Kop
Si
Lille gryde
Bagepapir
Urtekniv
Sprøjtepose
Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Giftkage:
3.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
4.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en stor skål. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Tilsæt mælk, mandelaroma, grøn frugtfarve og sukker. Pisk det sammen med en elpisker.
6.
Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål. Sigt melblandingen ned i skålen med de våde ingredienser. Pisk det hele godt sammen.
7.
Smelt smørret i en lille gryde.
8.
Hæld smørret ned i skålen, mens du pisker.
9.
Kom bagepapir i en bradepande på cirka 25 x 35 centimeter, og fordel kagedejen i formen.
10.
Bag kagen i cirka 45-50 minutter. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kniv ned midt i kagen. Hvis der ikke hænger dej fast på kniven, er kagen færdig. Se videoen.
Pynt:
11.
Del alle oreos, og skrab den hvide creme af med en kniv. Smuldr kiksene med fingrene, eller ved at hakke det groft med en kniv. Læg smuldret til side i en lille skål.
12.
Kom flormelis op i en lille skål. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og rør rundt, til glasuren har den rigtige konsistens. Den skal være lidt tyk. Se videoen.
13.
Kom to teskefulde af den hvide glasur op i en sprøjtepose eller frysepose.
14.
Klip et lille hul i sprøjteposen, og pynt chokoladekiksene med hvide kors. Læg dem til side, så glasuren kan størkne.
15.
Kom resten af glasuren i sprøjteposen tilbage i skålen, og tilsæt kakaopulver til glasuren.
16.
Smelt smørret i en lille gryde, og tilsæt det til glasuren. Rør godt rundt.
17.
Fordel den færdige kakaoglasur over kagen.
18.
Stik chokoladekiksene med kors på ned i kagen, og drys med de knuste oreos, så det ligner jord.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 28050 kJ / 6704 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 150 g
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer